Jovanović: Zdravstveni odgoj jača obitelj, društvo i Hrvatsku u cjelini

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. rujan 2013. u 13:48
Photo: Tino Juric/PIXSELL

Novinari su Jovanovića pitali za komentar negativnog stava HDZ-a prema uvođenju zdravstvenog odgoja, a Jovanović je podsjetio kako je već prije rekao da ni s kime više neće voditi polemike o toj temi.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je danas kako je nastava zdravstvenog odgoja neutralna, utemeljena na stručnim znanstvenim spoznajama i odvija se na pluralistički način te ustvrdio kako zdravstveni odgoj jača obitelj, društvo i Hrvatsku u cjelini.

Novinari su Jovanovića na Markovome trgu pitali za komentar negativnog stava HDZ-a prema uvođenju zdravstvenog odgoja, a Jovanović je podsjetio kako je već prije rekao da ni s kime više neće voditi polemike o toj temi.

"Mi smo u skladu s odlukom Ustavnog suda učinili sve što je on od nas tražio. Dakle, osigurali smo proceduralne, edukacijske i tehničke preduvjete da u svim hrvatskim školama, od 1. razreda do mature, svi učenici slušaju nastavu zdravstvenog odgoja koja je u javnoj školi neutralna, utemeljena na stručnim znanstvenim spoznajama, na pluralistički način, da svako dijete dobije sve informacije koje su mu potrebne", rekao je ministar Jovanović.

Ponovio je da djeca u školi dobivaju informacije, a na temelju njih "potičemo ih i pozivamo roditelje da razgovaraju s njima".

"Na taj način jačamo njihov obiteljski odgoj, pa prema tome zdravstveni odgoj jača obitelj i društvo i Hrvatsku u cjelini", ustvrdio je.

Osvrnuo se i na to što se "stalno govori da Ministarstvo u prvi plan ističe temu zdravstvenog odgoja da bi na taj način prikrilo neke druge teme".

"Mi uopće ne ističemo tu temu u prvi plan, ističu je mediji koji stalno pitaju – mi samo odgovaramo", rekao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close