Josipović: Škoro je za Kolindu televizor u boji

Autor: Poslovni.hr , 13. prosinac 2019. u 09:36
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Uspoređujući Grabar-Kitarović prije pet godina i danas, Josip kaže da se pogubila: ‘Sve što radi je sramoćenje nje same i države.

Prije pet godina Kolinda Grabar-Kitarović se protiv Ive Josipovića borila za Pantovčak i pobijedila za samo 32.000 glasova. Danas je Grabar-Kitarović ta koja brani poziciju, a njen prethodnik smatra kako joj neće biti lako.

'Ja sam tada izašao sa sveobuhvatnim programom suštinskih reformi dok je ona tvrdila da ćemo biti najbogatija zemlja na svijetu. Ona i danas priča i maše nekom knjižicom kao programom, znači nema neki šustinski program. Nisam tada imao ni podršku svoje stranke za te promejene, ni medije to nije previše zanimalon bio sam im dosadan, a ona je zabavljala', rekao je u RTL Direktu Ivo Josipović.

Uspoređujući Grabar-Kitarović prije pet godina i danas, Josip kaže da se pogubila: 'Sve što radi je sramoćenje nje same i države. Jeste li ikad vidjeli predsjednika da, u onakvom stanju kao ona u Kninu, nastupa na jednoj od najvažnijih državnih proslava. Šalje poruke kakve šalje, da se vezuje za osuđene ratne zločine… Nije bitno kako pjeva, kontekst je bitan, onaj u kojemu ona sramoti državu'.

'Simpatična u kontekstu feštanja'

Josipović se slaže da je u inozemstvu predsjednica prepoznatljiva, ali upozorava da prepoznatljivost nije uvijek pozitivna.

'Bila bi još prepoznatljiva da je dubila na glavi. U kontaktu sam s ljudima iz međunarodne politike i da, ona je simpatična u kontekstu feštanja, ali o njoj kao državnici malo tko misli dobro', rekao je.

Jedan od onih koji napadaju predsjednicu Grabar-Kitarović je i Mislav Kolakušić. Bivši predsjednik za njega kaže da je zaigrao na kartu populizma. 'On je sofisticiraniji Pernar. Ono o čemu govoru niti je izvedivo niti moguće, no često neukim ljudima dobro zvuči'.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je u RTL-u Danas da Miroslava Škoru podržavaju i bivši lijevi predsjednici Ivo Josipović i Mesić, da postoji 'koalicija radikalno desnih i bivših lijevih postkomunističkih predsjednika'.

'Mislim da gospodin predsjednik Sabora konfabulira. Ne razlikuje dvije stvari – političku podršku i ocjenu kakav je tko kandidat. Ponavljam, on je ozbiljan kandidat, intelektualac, talentirani glazbenik, ali sasvim sigurno nisam navijač gospodina Škore u kampanji. Moja stranka ima svog kandidata i ja ga podržavam. Trik koji Jandroković je podmetanje u stilu Bujanca, želi u ovom raskolu koji postoji u HDZ-u difamirati Škoru tako da kaže da je kompanjon s Mesićem i sa mnom. To nema nikakve veze, to je jedan mali primitivan trik. Kažem, nisam na toj strani, ali u usporedbi dva kandidata desnice, Škoro je za Grabar-Kitarović televizor u boji', rekao je Josipović.

Za svog kandidata Zorana Milanovića kaže da je je jaka ličnost i da je, ako uđe u drugi krug, više-manje svejedno s kim će se boriti.

Komentari (7)
Pogledajte sve

Bolje će proći nego – Vi g.Josipoviću……ugurati će se negdje na neko nebitno političko mjesto,glumiti Majku Terezu i u dresu hrvatske reprezentacije na miru piti omiljeno pivo…

Lignja bi završio u zatvoru, ako ne i gore, zbog blaćenja i optuživanja vlastite zemlje svagdje na svijetu! Ovakvo gubitničko kmečanje posljedica je jala i zlobe!

Baš mi je “ža” pik zibnera,Iveka.Vjerovatno mu se nešto pomutilo u malom mozgu da neće glasati za Milanovića.Znači,Škoro je njegov as u rukavu.Ako glasaš za Škoru imaš pivo od mene!”Selo priča,Iveka,nebriga”!Možda računa na neko mjesto na Pantovčaku,ako Škoro pobijedi?Bitno je Ivek da si se ti na vrijeme opredijelo.Da se zna!

Zašto uopće davati medijski prostor totalnom marginalcu Josipoviću?? To je kao da za mišljenje pitaju bilo koga iz lokalne birtije. A njegov kandidat Milanović bi trebao prije svega na sudu objasniti svoju ulogu u aferi Madison gdje ga je vlasnik optužio za izvlačenje novca fiktivnim poslovima!

New Report

Close