‘Još čekamo hoće li produljiti potpore za radnike’

Autor: Marija Crnjak , 26. siječanj 2022. u 22:00
Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e/J. Regović/PIXSELL

Zadnji podaci DZS-a u djelatnosti turističkih agencija za prvih 10 mjeseci 2021. pokazuju pad prihoda od 65% u odnosu na isto razdoblje 2019.

Putničke agencije u Hrvatskoj još čekaju odluku o produljenju mjere za očuvanje radnih mjesta za prve mjesece 2022., što je navedeno kao mogućnost jer im je zbog pandemije djelatnost i dalje ugrožena, a promet im je lani još bio oko 65 posto niži nego 2019., ističe Tomislav Fain, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA).

“Još nemamo točnih informacija hoće li se ta mjera za agencije produljiti, no nadamo se jer je i ministar rada Josip Aladrović najavio njen nastavak za najugroženije djelatnosti, a agencije to i dalje jesu. Novo širenje virusa početkom godine dodatno otežava poslovanje, radi se malo ili ništa”, rekao je Fain.

Stoga Udruga apelira da se za agencije nastave mjere za očuvanja radnih mjesta, kojom je dosad u pandemiji bilo obuhvaćeno oko 3000 agencijskih djelatnika.

Fain podsjeća da su u pandemiji organizirana putovanja praktički zaustavljena, a unatoč covid potvrdama, testiranjima i drugim pravilima protiv zaraze i dalje je ta vrsta putovanja slaba, čemu pridonosi i trenutna porazna epidemiološka slika.

Zadnji podaci DZS-a u djelatnosti turističkih agencija za prvih 10 mjeseci 2021. pokazuju pad prihoda od 65% u odnosu na isto razdoblje 2019., nakon što je u godini ranije taj pad bio iznad 80 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close