Jedna osoba poginula u eksploziji rafinerije u Bosanskom Brodu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. listopad 2018. u 08:18
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Načelnik općine Bosanski Brod Ilija Jovičić potvrdio je lokalnim medijima u Bosni i Hercegovini kako su ozlijeđeni radnici rafinerije, a u krug rafinerije su upućene vatrogasne ekipe kako bio suzbile požar koji je izbio nakon eksplozije.

Jedan radnik poginuo je u eksploziji koja se sinoć dogodila u rafineriji u Bosanskom Brodu. Devet je osoba ozlijeđeno, od čega ih je troje pušteno kući, a šestero ih je poslano u dobojsku bolnicu, doznaje N1 u dobojskoj policiji.

Poginuli radnik pronađen je naknadno.

Podsjetimo, u pogonima rafinerije nafte u Bosanskom Brodu oko 21 sat i 30 minuta dogodila se snažna eksplozija čiji uzrok nije poznat, a prema dostupnim informacijama u tom je incidentu ozlijeđeno više osoba koje su se tamo nalazile.

Načelnik općine Bosanski Brod Ilija Jovičić potvrdio je lokalnim medijima u Bosni i Hercegovini kako su ozlijeđeni radnici rafinerije, a u krug rafinerije su upućene vatrogasne ekipe kako bio suzbile požar koji je izbio nakon eksplozije.

Za Televiziju RS (RTRS) kazao je kako gasitelji ulažu napore kako bi što prije ugasili vatru.

Mediji su prenijeli informacije dobivene od lokalnog stanovništva kako su od eksplozije popucali prozori na brojnim zgradama a nakon toga se u Bosanskom Brodu mogao osjetiti težak smrad.

Prema prvim informacijama eksplozija se dogodila u jednom od postrojenja rafinerije koje je Jovičić opisao kao pogon broj 4 no nije pojasnio što se tamo točno proizvodilo.

Duspara o eksploziji u rafineriji u Bosanskom Brodu: Za građane Slavonskog Broda nema opasnosti

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara izjavio je oko ponoći nakon sjednice kriznog stožera, koji se sastao zbog eksplozije u rafineriji nafte u Bosanskom Brodu, da za građane Slavonskog Broda nema opasnosti od štetnih plinova.

"Za građane Slavonskog Broda nema opasnosti, pratimo mjerne postaje 1 i 2, štetni plinovi su u granicama normale, odnosno na najnižim mogućim granicama. Vjetar puše prema Derventi, tako da Slavonski brod nije u opasnosti", rekao je Duspara novinarima nakon zajedničke sjednice gradskog i županijskog kriznog stožera, kojoj su uz župana Danijela Marušića nazočili predstavnici tamošnjih hitnih službi, od vatrogasaca do zdravstvenih djelatnika.

Požar koji je izbio u rafineriji nafte u Bosanskom Brodu nakon eksplozije koja se dogodila u utorak oko 21 sat i 30 minuta sada je lokaliziran, a u dom zdravlja u tom gradu primljeno je osam radnika koji su ozljeđeni u incidentu, prenijeli su lokalni mediji u BiH.

Još nema informacija što je prouzročilo eksploziju, niti kakve je to posljedice ostavilo na okoliš.

Eksplozija u Bosanskom Brodu izazvala je uznemirenost među građanima Slavonskog Broda, pogotovo onih koji žive uz Savu nasuprot rafinerije.

Komentirajte prvi

New Report

Close