Jedinstveni pravilnik za sve mjere iz Ruralnog razvoja

Autor: Marta Duić , 16. srpanj 2019. u 21:59
Tomislav Tolušić/P. M./PIXSELL

Novi pravilnik zamjenjuje čak 38 ‘starih’.

Ministarstvo poljoprivrede pripremilo je novi jedinstveni pravilnik o provedbi mjera iz Programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014.-2020.

Na jednom mjestu bit će propisani opći uvjeti prihvatljivosti, uvjeti prijave, obrade, provedbe, kontrole i isplate projekata te postupanja po prigovorima korisnika, za sve mjere iz Programa ruralnog razvoja i financijske instrumente, osim IAKS mjera.

Detaljni uvjeti prihvatljivosti korisnika, projekata i provedba pojedinog tipa operacije bit će propisani natječajem za svaku pojedinu mjeru/tip operacije.

˝Dugo smo radili na izradi pravilnika pa zato i kasnimo s nekim natječajima koje smo planirali u ovoj godini, ali sve s ciljem da poljoprivrednicima olakšamo i pojednostavimo proceduru. Jedinstveni pravilnik zamijenit će velik broj pravilnika, izmjena i dopuna, a koji su do sada propisivali provedbu svake pojedine mjere, podmjere i tipa operacije – njih čak 38. Najveća novost je što ćemo natječaj objaviti na e-savjetovanju prije njegovog formalnog raspisivanja,˝, objašnjava ministar Tomislav Tolušić.  

Komentirajte prvi

New Report

Close