Jedina ‘zelena’ regija na svjetskoj korona karti nalazi se u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. listopad 2020. u 08:22
Foto: MVP/Belgija

Načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac u povodu objave belgijskog ministarstva rekao je kako Istarska županija zahvaljujući rezultatima u borbi protiv koronavirusa može biti uzor svima ostalima. 

Prema podacima koje je objavilo Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Belgije, Istarska županija trenutno je najuspješnija regija u sprječavanju širenja koronavirusa i jedina “zelena” regija na svjetskoj korona karti.

“Mislim da to treba uzeti s oprezom, ali su brojke ipak indikativne. Iza njih stoji jedan model koji se temelji na  sustavnom radu, suradnji na svim razinama i disciplini. Na žalost sada ulazimo u fazu kada svi moramo dati najbolje od sebe da zadržimo ovakvu situaciju”, istaknuo je za Hinu pulski gradonačelnik i predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Kako je istaknuo, “pred nama su dani u kojima moramo sačuvati zdravstveni sustav, ali i život mora ići dalje, što prije svega znaci da gospodarstvo ne smije patiti. Nadam se da će se Istra na ovoj karti i dalje zeleniti”, poručio je Miletić.

Načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac u povodu objave belgijskog ministarstva rekao je kako Istarska županija zahvaljujući rezultatima u borbi protiv koronavirusa može biti uzor svima ostalima. Istaknuvši kako je takva situacija rezultat suradnje i razumijevanja građana i svih nadležnih institucija, Kozlevac je podsjetio da se građani Istre neprekidno već tri mjesec pridržavaju mjere nošenja maski u zatvorenim prostorima i da to očito daje rezultate.

“To je mjera koja traži najmanju žrtvu od svih nas, a pokazala se kao najuspješnija u prevenciji”, zaključio je Kozlevac.

Prije tjedan dana uz Istarsku županiju među najuspješnijim su regijama u Europi u sprječavanju širenja koronavirusa, prema podacima koje je objavilo Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Belgije, bila je i Varaždinska županija dok su na karti zelenim bile označene još i jedna regija u Švedskoj, četiri u Poljskoj, dvije u Bugarskoj te dvije u Italiji.

Komentirajte prvi

New Report

Close