Pažnju hrvatske javnosti ovih dana plijeni i nekadašnji nogometni reprezentativac Mario Stanić. S partnerom Denisom Deloguom, direktorom tvrtke BOSK, razvio je privatni BOSK gluten free standard i prvi takav certifikat u Hrvatskoj dodijelio zagrebačkom hotelu Esplanade, koji je potrebe za takvim načinom prehrane nekih gostiju prepoznao prije nekoliko godina i u jelovnicima obilježavao jela bez glutena.
Test intolerancije na hranu Staniću je potvrdio da mu smetaju žitarice u hrani pa ih je, kako izjavljuje, izbacio. Kad izbjegava gluten, osjeća se puno bolje. I dok je dio populacije “ovisan” o pecivima “s nogu”, čini se da puno više njih ovakvim pričama prepoznaje sebe, piše Večernji list.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu