Javni radovi u funkciji prevencije požara, poplava i zaštite okoliša

Autor: Poslovni.hr , 25. siječanj 2018. u 21:59
Mjera ima ekonomski, socijalni i ekološki karakter, a povećat će i sigurnost građana/K. Š. Fabac/PIXSELL

Ugovorima o radu osigurano je zapošljavanje na šest mjeseci, a očekuje se i nastavak ove korisne mjere zapošljavanja.

Karlovačka županija i Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Karlovcu prihvatili su provedbu mjere aktivne politike zapošljavanja HZZ-a, Javni rad – prevencija od požara i sanacija bujičnih poplava te zaštita okoliša.

Nakon sastanka s predstavnicima gradova i općina Karlovačke županije, koji su pokazali interes za realizaciju ove mjere, realizirano je zapošljavanje 131 osobe u 14 općina i gradova. Ugovorima o radu osigurano je njihovo zapošljavanje na šest mjeseci, a očekuje se i nastavak ove korisne mjere zapošljavanja, za što kod svih uključenih partnera postoji velik interes.

Programom javnih radova obuhvaćeni su poslovi prevencije od požara i sanacije posljedica bujičnih poplava te zaštita okoliša, što je na prostoru županije značajna djelatnost, obzirom na brojne nepogode ovog tipa koje su unazad nekoliko godina pogodile prostor Karlovačke županije i izazvale ogromne materijalne štete. Tako će se u narednih šest mjeseci izvoditi radovi na održavanju nerazvrstanih cesta, koji obuhvaćaju krčenje samoniklog grmlja i šiblja, uklanjanje i odvoz granja, radovi na uređenju kanala uz nerazvrstane ceste, čišćenje cestovnih jaraka, čišćenje i osposobljavanje prilaza slivnicima i odvodnim jarcima, produbljenje korita oborinskih kanala te ostali terenski radovi ovog tipa.

Zaposlenici će raditi i na održavanju poljskih puteva te održavanju i uređivanju postojećih izvora vode u šumama te na ostalim preventivno-uzgojnim radovima planiranim godišnjim planovima ili planovima zaštite od požara. Zbog različitih izvora financiranja te različitih ciljanih skupina uključenih u javni rad sklopljena su čak 44 Ugovora. Temeljem ovih Ugovora osigurana je i božićnica za radnike, a svi tako zaposleni izrazili su zadovoljstvo ovom mjerom kojom će sebi i obiteljima osigurati stalan prihod i kvalitetnije životne uvjete. Ukupna vrijednost sredstava dobivenih za provođenje ove mjere u Županiji iznosi 3.130.000 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close