Jaska ulaže 170 mil. kuna u vodovod

Autor: Darko Bičak , 14. lipanj 2018. u 21:59
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U okviru projekta, čija realizacija je počela lani u listopadu, izgradit će se nove vodospreme Draga Svetojanska, Jurjevčani II i Hrašće koje će osigurati dostatne količine pitke vode u razdobljima najvećeg opterećenja.

Aglomeracija Jastrebarsko će do 2021. dobiti novi vodoopskrbni sustav težak ukupno 170 milijuna kuna, a od čega 72 posto novca dolazi iz europskih fondova. Naime, kako su pojasnili na prezentaciji projekta u srijedu u Jastrebarskom, radi se o najvećoj investiciji u povijesti grada. Riječ je o projektu koji je usmjeren na dodatno podizanje kvalitete jaskanske vode tako što će unaprijediti planiranje i spremanje zaliha pitke vode, smanjiti zagađenje prirode te povećati razinu zaštite okoliša. Gradonačelnik Zvonimir Novosel je istaknuo da se u projekt uložilo jako puno napora i vremena, ali da se sve isplatilo.

“Ovo je pravi primjer koji pokazuje našu sposobnost korištenja vanjskih izvora financiranja u provedbi i realizaciji projekata, kojih ne bi bilo kad bismo se oslanjali isključivo na svoj proračun. Najvažnije je što na ovaj način rješavamo probleme stanovništva na velikom području grada i utječemo na podizanje kvalitete njihovog života“, kazao je Novosel. Projekt je sufinanciran EU novcem kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija, dok ostatak financiraju Grad i Vode Jastrebarsko. U okviru projekta, čija realizacija je počela lani u listopadu, izgradit će se nove vodospreme Draga Svetojanska, Jurjevčani II i Hrašće koje će osigurati dostatne količine pitke vode u razdobljima najvećeg opterećenja. Novi kanali, kolektori i crpne stanice omogućit će priključenje oko 4000 novih korisnika na sustav odvodnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close