‘Koprivnica sedam godina ispred ciljeva koje Hrvatska želi ostvariti’

Autor: Poslovni dnevnik , 12. siječanj 2023. u 14:14
Predstavljene su i maskote projekta Mirko Reciklirko i Mirka Kompostirka/D. Špehar/PIXSELL

Jakšić je na konferenciji za novinare ocijenio da je Koprivnica otprilike sedam godina ispred ciljeva koje država želi ostvariti.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić izjavio je u srijedu da se Koprivnica ponosi rezultatima koje je postigla u gospodarenju otpadom te da se po tome svrstala na drugo mjesto među hrvatskim gradovima s gotovo 60 posto razvrstanog opada.

Jakšić je na konferenciji za novinare ocijenio da je Koprivnica otprilike sedam godina ispred ciljeva koje država želi ostvariti.

”To je sjajan rezultat, poglavito stoga što se naša zemlja obvezala da će spomenute postotke doseći do 2030.”, rekao je Jakšić na predstavljanju projekta sufinanciranja poticanja mjera odvojenog prikupljanja komunalnog otpada.

Tim se projektom želi educirati djecu vrtićke dobi o pravilnom razvrstavanju otpada. Na konferenciji za novinare predstavljene su maskote projekta Mirko Reciklirko i Mirka Kompostirka.

Tih rezultata, rekao je, ne bi bilo bez koprivničkog Komunalca te građana i lokalnoga gospodarstva. “No, važnu ulogu igra i edukacija najmlađe populacije pa mi je stoga izuzetno drago što u koprivničkim vrtićima imamo edukatore koji su djeci spremni razložiti koliko je važno pravilno gospodariti otpadom”, dodao je.

Predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec rekla je da se djecu godinama educira o tome kako pravilno razvrstavati otpad.

Komentirajte prvi

New Report

Close