Jadranka Kosor: Šeću u plitkim cipelicama, kako ih ne bi zapala lopata

Autor: Agencija VLM , 22. svibanj 2014. u 15:55
Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Bivša predsjednica Vlade RH u Varaždinu je kritizirala državnike, kao i njihove političke stranke, koje se ne žele odreći 10 do 30 posto godišnjih prihoda iz državnog proračuna, kako bi se napravio fond za obnovu.

– Političke stranke koje se financiraju iz državnog proračuna trebale bi se, za obnovu poplavljenih područja, odreći 10 do 20, ako ne i 30 posto godišnjih proračunskih prihoda. Tako bismo odmah dobili fond za obnovu od 20 do 30 milijuna kuna. Oko ove moje ideje postoji potpuni konsenzus. Naime, nitko se nije složio. Koliko se novca HDZ odrekao od odgode skupova, 200 tisuća, a ne nekoliko milijuna kuna? A ni za tu svotu nisam još vidjela da bi bila uplaćena. Javnog bi se novca mogle odreći i lokalne organizacije političkih stranaka – izjavila je u četvrtak oko podneva u Varaždinu Jadranka Kosor, bivša predsjednica Vlade RH.

Zatekli smo ju kako na terasi Grofice Marice, kavane na Korzu, pije "kavicu" s poznanicima te suradnicima s liste broj 12. (NF, HSLS, PGS i RI) na izborima za Europski parlament, na kojoj je smještena na posljednje, 11. mjesto. Dodala je da je posjetila poplavljena područja, ali ne skuplja na tome političke poene poput onih koji odjure nakon što se prošeću u "plitkim cipelicama i s rukama u džepovima, kako ih ne bi zapala lopata".

Komentirajte prvi

New Report

Close