Jadran ulaže 18 milijuna eura u pustolovni resort

Autor: Marija Crnjak , 23. veljača 2017. u 22:00
Kačjak je do sad najveći izazov za crikvenički Jadran

Jadran priprema IPO da prikupe 300 milijuna kuna za investicije.

Turistička kompanija Jadran započela je pripremu za investiciju uređenja turističkog naselja i kampa Kačjak na istoimenom poluotoku u mjestu Dramalj, vrijednu preko 18 milijuna eura.

U Jadranu ističu da se radi o najvećoj investiciji u povijesti Crikvenice.Strateškim poslovnim planom Jadrana predviđena je izgradnja smještajnih kapaciteta od 900 kreveta u turističkom naselju i 200 kreveta u kampu, a ideja je da se predvidi i mogućnost dodatnog podizanja kategorije sukladno budućim zahtjevima tržišta."Ovaj projekt je doista veliki izazov za nas jer se radi o iznimno atraktivnom području. Nakon sređivanja imovinsko-pravnih odnosa na tom području želimo našim gostima pružiti aktivni ljetni odmor u prirodnom ambijentu, s tim da posebnu pozornost planiramo posvetiti grupama od posebnih interesa u pred i post sezoni, s programima pustolovnog turizma", izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana.

Koncept sadržaja i smještajnih kapaciteta izrađen je u suradnji s konzultantom Horwath HTL, koji potpisuju Strateški poslovni plan Jadrana do 2025. godine, no prije izrade projekta potrebna je izrada urbanističkog plana uređenja. Izradu UPU-a će u dogovoru s Gradom Crikvenicom financirati Jadran, a kroz to će se riješiti i pristup Kačjaku, što je trenutno moguće isključivo kroz naselje Dramalj. S obzirom na to da se na Kačjaku trenutno nalaze dotrajali kapaciteti djelom i van funkcije, realizacija projekta trebala bi započeti 2020. godine. U Jadranu užurbano pripremaju inicijalnu javnu ponudu dionica te uvrštenje dionica na Zagrebačku burzu kako bi se prikupio potreban kapital za nastavak započetog investicijskog ciklusa vrijednog preko 300 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close