Jadran Crikvenica proširio se na Krk, ‘bilda’ kapacitete

Autor: Suzana Varošanec , 25. ožujak 2019. u 06:55
Hotel Delfin u Omišlju zakupili su na 10 godina

Ove godine ciljaju na 437.000 noćenja, 6,6% više nego lani.

Hotelska kuća Jadran iz Crikvenice pod novom upravom i vlasnicima ubrzano nastavlja širenje te nakon preuzimanja Cluba Adriatic i uključivanja novih kapaciteta u Baškom Polju, sad se širi i po Kvarneru.

Temeljem ugovora o desetgodišnjem zakupu hotela Delfin u Omišlju, pokreće biznis i na otoku Krku. Ponuda je bila povoljna, neslužbeno se doznaje.  Ugovorili su i dugotrajni zakup za tri paviljona u Crikvenici koje će pripojiti TN-u Ad Turres. Tako kroz zakupe Jadranu rastu smještajni kapaciteti za 139 smještajnih jedinica, a s Baškim Poljem posrijedi je oko 440 novih jedinica pa će u ovoj sezoni poslovati s oko 36% većim kapacitetima u odnosu na lani.

I dok Hotel Delfin, doznajemo, u obnovu ne može prije ove sezone, to nije slučaj za tri paviljona koji su nekad bili u vlasništvu Jadrana. Kako su oni lokacijski dio zajedničke cjeline čija je obnova u punom zamahu, čeka ih "ušminkavanje".

Naime, na potezu od Jadranske magistrale do obale, u Jadranovu kompleksu u Crikvenici izvode se radovi na Hotelu Ad Turres te na 13 paviljona, svaki s po 27 soba, kao i radovi na Hotelu Omorika koji će za 10-ak dana biti završeni.

Radovi se odvijaju prema planu, kako bi se prije sezone završila investicija u ukupnoj vrijednosti 130 milijuna kuna u obnovu. Pored kapaciteta u Crikvenici, obnavljaju objekte i u Selcu: Hotel Katarinu (vanjski radovi te unutarnji bazen i kompleks vanjskih bazena), zatim dio paviljona (80-ak soba) hotela Slaven te sve bazene u Kampu Selce.  Član Uprave Jadrana Karlo Čulo navodi da je buking na razini očekivanog, a ove godine se planira povećanje prihoda na razini od oko 30 posto.

Lani su prihodovali 10-ak posto više u odnosu na 2017., te ostvarili 416 tisuća noćenja, a u 2019. planiraju 437 tisuća noćenja, što je rast od oko 6,6%. Prednjače gosti iz Slovenije te domaći gosti, slijede oni iz Austrije i Njemačke, a slična struktura očekuje se i u ovoj sezoni.

I dalje razvijaju kongresni turizam pa po završetku obnove hotela Omorika i Katarina očekuju i porast te niše. U zdravstvenom dijelu, pak, Jadran ima velike planove u sinergiji s lokalnim zdravstvenim ustanovama. 

Komentirajte prvi

New Report

Close