Jača toplinski val, u ponedjeljak temperature i do 40°C, evo kad stiže jača promjena

Autor: Poslovni.hr , 13. kolovoz 2021. u 10:31
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Temperatura će u najtoplijem dijelu dana porasti na vrijednosti između 32 i 38 stupnjeva, a samo će na Jadranu umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar malo ublažiti dojam neugodne vrućine.

Jutros je diljem zemlje pretežno vedro i toplo. Na većem dijelu obale i otoka se zbog fenske bure temperatura cijelu noć nije spuštala ispod 25 Celzijevih stupnjeva, ponegdje je ostala i 30°C, a najugodnije se spavalo u Gorskom kotaru i Lici, javlja meteorologinja N1 televizije Tea Blažević.

Danas do 38 stupnjeva

Pred nama je još jedan većinom sunčan i vruć dan. Nešto umjerene naoblake će biti uglavnom na sjeverozapadu unutrašnjosti uz malu mogućnost za kraći lokalni pljusak, vjerojatnije ipak sa slovenske strane granice. Temperatura će u najtoplijem dijelu dana porasti na vrijednosti između 32 i 38 stupnjeva, a samo će na Jadranu umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar malo ublažiti dojam neugodne vrućine.

Dani vikenda donose nam nastavak toplinskog vala uz napomenu da bi u nedjelju poslijepodne na sjeverozapadu unutrašnjosti mjestimice moglo biti pljuskova s grmljavinom.

Za danas je na snazi crveno upozorenje zbog vrućina na splitskom području. U ostatku Dalmacije na snazi je narančasto upozorenje, dok je u Zagrebu i Gospiću na snazi žuto upozorenje.

U ponedjeljak bi, kako sada stvari stoje, bio vrhunac toplinskog vala, kad bi se temperature u dijelovima Slavonije, Baranje i Srijema te u unutrašnjosti Dalmacije lokalno mogle približiti brojci 40. Za osvježenje, prema trenutnim pokazateljima, pričekat ćemo utorak i srijedu kad bi se u cijeloj zemlji vremenska situacija trebala promijeniti.

Komentirajte prvi

New Report

Close