Izravni letovi za Hrvatsku prvi put s Baltika

Autor: Darko Bičak , 17. lipanj 2020. u 22:00
Aviokompanija Air Baltic pokreće sezonsku liniju od Vilniusa u Litvi do Dubrovnika od 6. srpnja/ GRGO JELAVIĆ/PIXSELL

Očekuje se da će Air Balticom u Dubrovnik stići određeni broj litavskih turista.

Najveća baltička zrakoplovna tvrtka Air Baltic priprema se za otvaranje prvih izravnih sezonskih letova prema Hrvatskoj, odnosno između Vilniusa i Dubrovnika, koji će prema najavi direktora prodaje i marketinga te tvrtke za Litvu Jevgenija Kozireva početi od 6. srpnja, objavilo je Ministarstvo turizma.

Očekuje se da će Air Balticom u Dubrovnik stići određeni broj litavskih turista, koji u hrvatskom turizmu, kako navode iz Ministarstva, već godinama imaju izuzetno pozitivan trend porasta dolazaka, iako do sada nije bilo izravnih zrakoplovnih putničkih linija između dvije zemlje, osim nekoliko charter letova.

U do sada rekordnoj 2019. iz Litve je u Hrvatsku stiglo 47 tisuća turista ili 10,5 posto više nego u 2018., a ostvarili su sedam posto više noćenja ili 186 tisuća. Unatoč pandemiji covida 19, Litavci su i ove godine već dolazili u Hrvatsku, pa ih je po podacima iz eVisitora u prvih pet mjeseci bilo 516, koji su ostvarili nešto malo više od tri tisuće noćenja, no to je tek 17% broja njihovih noćenja u istom lanjskom razdoblju.

Inače, Air Baltik je nastao 1995. kao joint venture skandinavskog SAS-a i latvijske Vlade, a danas posluje iz svojih hubova u Talinu i Viliniusu. U floti imaju 22 zrakoplova i lete na 80 destinacija. Lani su prevezli rekordnih pet milijuna putnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close