‘Izigrani smo, HROTE je pogodovao dvama tvrtkama’

Autor: Vedran Balen/VLM , 15. travanj 2014. u 22:00
Hrvoje Cindrić tvrdi da je žrtva manipulacije

Šezdesetak ulagača ostalo je bez mogućnosti investiranja u solarne elektrane.

Razočaranim, prevarenim i izigranim od strane Hrvatskog operatora tržišne energije HROTE-a osjeća se šezdesetak građana iz cijele Hrvatske, u čije je ime ovih dana istupio Hrvoje Cindrić iz Slavonskog Broda.

On, naime, tvrdi kako su svi oni tijekom 2013. poslali zahtjeve prema HROTE-u kako bi sklopili ugovore i postali povlašteni proizvođači električne energije iz obnovljivih izvora. Kako je kvota bila ograničena na 5 megavata i popunila se, rečeno im je da moraju čekali 2014. kako bi došli na red, što su i prihvatili. Cindrić koji je stoga, poput većine drugih nesuđenih proizvođača, svoj zahtjev predao prvog radnog dana 2014., odnosno 2. siječnja. No, Cindrić, tvrdi kako su 2. siječnja na pošti u Bajakovu putem tek osnovane kurirske službe predane dvije kutije sa zahtjevima za status povlaštenih proizvođača. Dogodilo se to već u 6.30 sati, dakle u vrijeme dok pošta još nije bila ni otvorena.

"Kvota je popunjena za 14 minuta, a mi smo ispali iz igre. Uvjereni smo kako su u pitanju makinacije i kako se pogodovalo dvjema tvrtkama iz Osijeka i Varaždina koje su popunile kvotu", ističe Cindrić. On dodaje kako su on i ostali podnositelji zahtjeva ostali i bez znatnih sredstava od 8 do 20 tisuća kuna, koje su uložili u izradu projektne dokumentacije. Razmišljaju o podnošenju tužbe protiv HROTE-a koji, kaže, u zakonskom roku od 60 dana nije objavio tko je ušao u kvotu. U HROTE-u kategorički odbacuju tvrdnje da su nekoga prevarili ili da su ikome na bilo koji način pogodovali.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Gdje je obajavljen popis tko je ušao u kvotu za 2014? [emo_naivan]

To je živa istina! Krajem 2013.poništili su listu čekanja za sklapanje ugovora i pozvali nas da se ponovno prijavimo, a prijave su se zaprimale s datumom predaje u poštanskom uredu. U nvogodišnjoj noći 2013/2014., radila su dva poštanska ureda iz kojih je u 0:14 minuta predano toliko zahtjeva za kvotom da je ona odmah i ispunjena. Što sad sa budalama čiji projekti čekaju od kraja 2012. godine?

New Report

Close