Izabran najružniji stadion u Europi: Maksimir odlično stoji na toj listi

Autor: Poslovni.hr , 11. kolovoz 2023. u 11:12
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Maksimir službeno može primiti 24.851 gledatelja, a nakon potresa u Zagrebu zatvorena mu je istočna tribina, koja je neupotrebljiva.

Prema istraživanju agencije Money na osnovu recenzija na platformama poput Googlea, TripAdvisora i Football Grounda, Maksimir je proglašen trećim najružnijim stadionom u Europi. Maksimir službeno može primiti 24.851 gledatelja, a nakon potresa u Zagrebu zatvorena mu je istočna tribina, koja je neupotrebljiva – prenosi Index. 

Na prvom mjestu nalazi se stadion Carlo Castellani, na kojem svoje utakmice u Serie A igra talijanski Empoli. Riječ je o zdanju na koje stane 16.800 gledatelja i čije su tribine potpuno razdvojene i prilično udaljene od terena zbog atletske staze.

Drugi najružniji stadion je Balaídos, na kojem svoje utakmice La Lige igra Celta Vigo. Španjolski je klub počeo raditi na sređivanju stadiona pa su izgrađene nove tribine. Celta je izgradila istočnu tribinu, koja je otvorena u lipnju protiv Barcelone, a troškovi rekonstrukcije su povećani s 30 na 50 milijuna eura. Još se mora završiti zapadna tribina.

Komentirajte prvi

New Report

Close