Iz sjedišta Uefe: Dogovor je pao, rušit će se Maksimir i graditi novi stadion s 32.000 mjesta

Autor: Poslovni.hr , 02. studeni 2022. u 13:06
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Još godinu dana trajat će priprema dokumentacije, potom će krenuti rušenje, a onda gradnja. Ukupna cijena bit će 120 milijuna eura. Nove stadione dobit će i Šibenik, Zadar i Koprivnica, a rekonstruirat će se Poljud.

Na marginama Uefinog Outreach Programa (održava se u u Uefinom sjedištu u Nyonu, a među ostalim dužnosnicima sudjeluju Uefin direktor nogometa Zvonimir Boban te predsjednik Uefe Aleksander Čeferin) novinar Večernjeg lista saznao je kako krovna nogometna organizacija pomno prati priču oko novoga stadiona u Zagrebu.

U Uefi raspolažu vjerodostojnim informacijama kako Plenkovićeva Vlada doista ozbiljno kreće u taj projekt, čim se za njega stvori zakonski okvir. Budući stadion u Maksimiru bit će kapaciteta 32.000 mjesta. Postojeći objekt bit će srušen, a u sklopu stadiona trebao bi, po Dinamovoj želji, biti izgrađen hotel s četiri zvjezdice.

Prema informacijama kojima se  raspolaže u Nyonu, priprema dokumentacije za taj projekt trebala bi trajati do kraja 2023. godine, te bi tijekom 2024. godine mogli početi građevinski radovi. Dinamo će tako i sljedeću europsku sezonu 2023./2024. igrati na poluupotrebljivom Maksimiru, piše Večernji.

Komentirajte prvi

New Report

Close