Iz Holdinga potvrdili: Poskupljuju voda i garaže u Zagrebu, evo i iznosa

Autor: Poslovni.hr , 28. studeni 2022. u 15:43
Foto: Borna Filic/PIXSELL

“Nakon godinu dana, Holding je uspješno proveo restrukturiranje i možemo reći da smo na putu ozdravljenja.”

U Zagrebačkom holdingu održan je brifing za medije. Nakon brifinga, predsjednik Uprave Holdinga Ivan Novaković dao je izjavu za medije, javlja N1.

“Zatekli smo poduzeće na rubu bankrota, uz višak radnika u administraciji, manjak operativnih radnika, kao i zastarjelu opremu. Situaciju su dodatno otežale posljedice potresa i covida te energetska kriza”, poručio je.

“Sve navedeno pred stavilo je pred Upravu Zagrebačkog holdinga imperativ pokretanja snažnih i brzih mjera stabilizacije poslovanja”, poručio je.

“Nakon godinu dana, Holding je uspješno proveo restrukturiranje i možemo reći da smo na putu ozdravljenja. Smanjen je broj radnika za 700. Više nam ne prijeti nelikvidnost. Uspješno je pokrenut novi sustav gospodarenja otpadom. Već sada, nakon manje od dva mjeseca primjene, odvaja se 27 posto manje miješanog otpada. Zbog toga, sljedeći tjedan kreće odvoz plastike i papira jednom tjedno za sve višestambene zgrade”, kazao je predsjednik Uprave Holdinga.

“Reforme i mjere koje su dosad poduzete omogućile su da Zagrebački holding u 2022. sam apsorbira šokove uzrokovane nasljeđenim problemima i vanjskim okolnostima, a da pritom ni u jednom trenutku nije došlo do prekida opskrbe i glavnih usluga našim građanima. Nažalost, unutarnje rezerve više nisu dovoljne za amortizaciju inflacije i rasta svih ulaznih troškova. Tako će u 2023. godini Vodoopskrba i odvodnja morati korigirati cijene za oko 20 posto. Određene korekcije cijena, napravit ćemo i za garaže u centru grada”, poručio je Novaković.

Komentirajte prvi

New Report

Close