Ivica se planira obogatiti na Ivanovom Pingvinku u Hrvatskoj, a Ivan u Australiji

Autor: Marija Crnjak , 14. ožujak 2013. u 16:12
Foto: www.purgolaute.hr

Kupac Pingvinka Ivica Bijanić za par tisuća eura dobio je razvijen projekt.

Tek što je mladi zagrebački poduzetnik Ivan Piščetek razvio inovativan projekt Pingvinko, iz Australije mu je stigao pozitivan odgovor na već skoro zaboravljen upit za selidbu i posao preko oceana. Svoj projekt stoga je morao prodati, no kupca je vrlo brzo pronašao. Kupac Pingvinka Ivica Bijanić za par tisuća eura dobio je razvijen projekt koji će tek trebati pronaći svoje tržište, no Bijanić se toga ne boji i tvrdi da već ima kupce.

Pingvinko je inače plastični kontejner za otpad u obliku pingvina koji je namijenjen edukaciji djece o recikliranju i razvrstavanju otpada, koji prilikom ubacivanja otpada izgovara riječ ili rečenicu zahvale i potiče korisnika da odvaja otpad te tako očuva okoliš. Kako ističe Ivan Piščetek, Pingvinko je inovativni i zaštićen proizvod smišljen i izrađen u Hrvatskoj.

"Ideja je bila razviti proizvod koji će kod djece razvijati svijest o zaštiti okoliša, i projekt smo razvili do faze komercijalizacije s kojom valja krenuti. Međutim, nemamo vremena to raditi jer je moja obitelj dobila poziv iz Australije gdje planiramo razviti novi posao. Kako mi je stalo da se projekt Pingvinko nastavi, drago mi je da sam uspio pronaći kupca. Netko će se sigurno obogatiti na mojoj ideji", kaže Piščetek koji je u posao uložio nekoliko desetaka tisuća kuna, tako da do sad nije imao nikakav financijski gubitak na Pingvinku.

Inače, Piščetek je jedan od poduzetnika koji je lani iskoristio novu zakonsku regulativu i za potrebe Pingvinka otvorio jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću (j.d.o.o). Poduzetnik nije ni razmišljao da odustane od Australije jer tamo vidi puno bolju prespektivu nego u Hrvatskoj.

Iako kupac Pingvinka vica Bijanić ne želi previše govoriti o budućim poslovnim planovima, za poslovni.hr ustvrdio je da već na veliko pregovara s klijentima, te da već ima kupce za nove kontejnere u obliku pingvina.

Komentirajte prvi

New Report

Close