Dobili prvu trgovinu domaćih proizvoda, vlasnici pozivaju sve lokalne proizvođače da im se jave

Autor: Marta Duić , 01. listopad 2021. u 12:54

U ponudi je preko 450 artikala domaćih proizvođača.

Zadruga Izazov iz Kloštar Ivanića i tvrtka Veggie iz Križa otvorili su danas u Ivanić Gradu prvu trgovinu domaćih lokalnih proizvoda Zemlja izazova. U pitanju je trgovina koja će stanovnicima Ivanić Grada i okolice ponuditi svježe, lokalne proizvode, ali i proizvode svih drugih domaćih, hrvatskih proizvođača. Vlasnici pozivaju sve lokalne proizvođače da im se jave sa ponudom svojih proizvoda, kako bi stanovnici dobili još bolju ponudu domaćih proizvoda.

„ Ideja samog dućana je krenula sa željom da se domaćim proizvođačima omogući jedno zajedničko mjesto na kojem će moći plasirati svoje proizvode po sistemu kratkih opskrbnih lanaca, što znači da je u našem slučaju Zadruga jedini posrednik između proizvođača i krajnjeg potrošača. Cilj nam je pružiti prvenstveno lokalnim proizvođačima mogućnost distribucije svojih proizvoda po sistemu od polja do stola, a krajnjim potrošačima kupnju domaćih i kvalitetnih proizvoda na jednom mjestu“, istaknula je Jelena Lacković Žertuš, upraviteljica zadruge Izazov na otvorenju.

Foto: Zemlja izazova

Tvrtka Veggie već je prisutna sa svojim bogatim asortimanom povrća i prerađevina od povrća u nizu trgovačkih lanaca, a sa Zadrugom Izazov dijeli isti cilj, naime i njima je cilj da oko sebe okupe domaće proizvođače koji nemaju načina da se sami probiju na tržište i dođu do police.

˝Kratki lanci opskrbe cilj su svih država EU, a i Hrvatska teži ka tome da domaći proizvodi budu dostupni lokalnim proizvođačima. Uvjereni smo da je i ovaj model povezivanja i udruživanja proizvođača dobar put da se poveća prodaja, a onda i potakne nova proizvodnja i kreiranje novih brendova hrane“,poručuje Ines Dundović, direktorica Veegie.

Foto: Zemlja izazova

Novootvorena trgovina se prostire na preeko 60m2, nalazi se na adresi Krešimirova ulica IV 2a i u ponudi ima preko 450 artikala domaći proizvođača.

Komentirajte prvi

New Report

Close