Ivan Grubišić u znak protesta odustao od izbora za Europski parlament

Autor: Poslovni.hr , 15. ožujak 2013. u 11:57
Don Ivan Grubišić / Photo: Patrik Macek/PIXSELL

‘Razlog odustajanja nije to što nemamo kvalitetne ljude nego zato što smo stavljeni u neravnopravan položaj u odnosu na političke stranke.’

Ivan Grubišić je potvrdio novinarima da odustaje od press konferencije na kojoj je trebao predstaviti svoje kandidate za Europski parlament, ali i od izlaska na izbore za Europski parlament, piše tportal.

'To je prvo znak protesta protiv nejednakosti pred zakonom jer političke stranke, za koje je pitanje koliko imaju članstva, a i Savez za građansku i etičku Hrvatsku koji ima preko 2.500 članova, moraju skupiti 5.000 potpisa da bi išli na izbore za Europski parlament', rekao je. Upozorava da je to diskriminacija, te da 'oni ne moraju ništa osim stranačke iskaznice i idu.' Kaže i da su izbori blizu i da do ponedjeljka u ponoć treba predati listu i potpise – a oni to ne mogu skupiti. 'Razlog odustajanja nije to što nemamo kvalitetne ljude nego zato što smo stavljeni u neravnopravan položaj u odnosu na političke stranke', pojasnio je Grubišić.

Prema Zakonu o izboru hrvatskih zastupnika u Europski parlament i nezavisne liste i političke stranke za pravovaljanost liste moraju skupiti 5.000 potpisa birača, piše portal.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kad će netko razotkriti ovo zlo u liku Grubišića?

New Report

Close