Istarski vinari povezali se s distributerima u Bavarskoj

Autor: Marta Duić , 20. veljača 2018. u 14:24
Predstavile su se vinarije Agrolaguna, Benvenuti, Matošević i Meneghetti

Poslovnjaci s unosnog turističkog tržišta hrlili na prezentaciju vrhunskih vina, očekivanja su velika.

Istarske vinarije Agrolaguna, Benvenuti, Matošević i Meneghetti imale su od 8.veljače prezentaciju svojih vina njemačkom tržištu, točnije distributerima i ugostiteljima.

Kako nam objašnjava Nikola Benvenuti, ova prezentacija u Münchenu trajala je dva dana, a program je uključivao večeru s visokim uzvanicima, mini sajam na kojem su predstavili svoja vina te prezentaciju koju je vodila sommelierka Paula Bosch. "Prvi dan smo na večeri predstavljali vina. To nam je bila odlična prilika za direktan kontakt s distributerima i ugostiteljima.

Idući dan je uzvanike s vinima upoznala ugledna sommelierka. Iznenadio nas je interes, bilo je više od 300 prijava, a odabrano je 120 uzvanika. Kasnije su se i na štandovima mogli upoznati s vinima, kušati, pitati nas vinare sve što ih zanima", kaže Benvenuti. Reakcije su, tvrdi, bile sjajne, a Nijemce je posebno iznenadila kvaliteta vina. "Uspostavili smo kontakte s distributerima tako da vjerujemo da će se i naša vina uskoro naći u njihovoj ponudi", poručuje Benvenuti.

Inače, Benvenuti vina prisutna su na desetak tržišta, od zemalja regije s kojima su počeli pa do Italije i Velike Britanije. "Već četiri godine smo prisutni i u SAD-u,  a u pregovorima smo za daljnje širenje. Lani smo se probili i na austrijsko tržište", pohvalio se. Inače, prezentacija istarskih vinara organizirana je nakon što je analiza percepcije brenda Istre u Njemačkoj, a posebno u Bavarskoj, pokazala da je, bez obzira na brojnost tih gostiju u Istri, destinacija i ponuda još nedovoljno poznata.  

Komentirajte prvi

New Report

Close