Isplatilo im se blokirati bagere: Platit će im 4.000 eura po kvadratu

Autor: Poslovni.hr , 04. siječanj 2017. u 12:48
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Počeo se nazirati kraj sage oko zapadne pristupne ceste od Ulice Zbora narodne garde do trgovačkog centra “Mall of Split”.

Slobodna Dalmacija objavila je da su konačno riješene imovinskopravne zavrzlame koje su bile najveća zapreka izgradnji spomenute prometnice.

Kuću obitelji Svaguša i okolno zemljište koji se nalaze tik uz trasu planirane ceste, gdje su se krajem kolovoza događali fizički okršaji te su građevinski inspektori prekinuli nastavak radova s obrazloženjem da su ilegalni, otkupile su dvije tvrtke. Tu je informaciju potvrdio Kristijan Gelo, direktor tvrtke "Mejaši prvi" koja je investitor trgovačkog objekta.

"Dio nekretnina, čiji je vlasnik Milivoj Svaguša, otkupila je jedna zagrebačka tvrtka, a "Mejaši prvi" otkupili su dio od njegova brata Ante, za što su dobili oko četiri tisuće eura po metru kvadratnom. Sada nema prepreka da se pokrene izvlaštenje, izda građevinska dozvola i započnu radovi. Mi u potpunosti preuzimamo troškove izvlaštenja, odnosno onog dijela koji sada pripada tvrtki iz Zagreba. Grad i "Hrvatske ceste" (HC) neće imati ni kune troška, a mi ćemo isključivo raditi prema dozvolama institucija", istaknuo je Gelo i dodao da za gradnju pristupne ceste imaju sve dozvole i suglasnosti te da jedino nedostaje građevinska dozvola za koju imaju suglasnosti iz Banovine, HC-a i Ministarstva prometa.

Komentirajte prvi

New Report

Close