Razvoj višenamjenske luksuzne turističke i istraživačke podmornice ide dalje

Autor: Poslovni dnevnik , 05. prosinac 2022. u 13:59
Modelskim ispitivanjima u bazenima Brodarskog instituta-Jadranbrod dodatno je revitalitiran rad te znanstvene institucije/B. Ščitar/PIXSELL

Cilj projekta je istražiti i razviti višenamjensku turističku i istraživačku podmornicu na električni pogon za smještaj do 50 osoba, operativne dubine ronjenja do 50 m.

Razvoj višenamjenske luksuzne turističke i istraživačke podmornice ide dalje, pa su u bazenima Brodarskog instituta-Jadranbrod u Zagrebu proteklih dana obavljena modelska ispitivanja, čime se dodatno revitalizira i rad te značajne znanstvene institucije.

Ispitivanja su obavljena pod nadzorom partnera na projektu, Marine and Energy Solutions DIV, ujedno i tvrtke koja je projektirala podmornicu, te uz prisustvo akademskog projektnog partnera Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu.

Cilj projekta je istražiti i razviti višenamjensku turističku i istraživačku podmornicu na električni pogon za smještaj do 50 osoba, operativne dubine ronjenja do 50 m.

Nositelj projekta je Brodogradilište specijalnih objekata d.o.o., a od ostalih partnera na projektu sudjeluju Marine and Energy Solutions DIV, Brodograđevna industrija Split, DIV Grupa i Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Namjena projekta je istražiti i razviti funkcionalni inovativni proizvod, višenamjensku podmornicu, plasman i komercijalizacija tog proizvoda na svjetskom tržištu sa svrhom jačanja tržišne pozicije brodogradilišta BSO zasnovane na tehnologiji gradnje podmornica, te obnova davno stečenog znanja projektiranja i gradnje podmornica koje se izgubilo u zadnjih 25 godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close