Iskra brodogradilište Šibenik otvara nove poslove

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. ožujak 2024. u 13:35
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ova investicija predstavlja iskorak u segment manjih plovila od 10 do 24 metra.

Iskra brodogradilište Šibenik nabavilo je 75-tonsku specijalnu teleskopsku dizalicu za servisiranje plovila dužine od 10 do 24 metra, kojom će unaprijediti i proširiti poslovanje i otvoriti novu poslovnu nišu, izvijestilo je šibensko brodogradilište u četvrtak.

“Ova investicija predstavlja iskorak u segment manjih plovila od 10 do 24 metra, kojih je najviše u marinama na hrvatskom dijelu Jadrana od kojih su mnogi registrirani za charter. Novi Travel lift specifičan je zbog mogućnosti teleskopskog proširenja sa sedam na deset metara, čime će Iskra imati mogućnost dizanja katamarana kojih je u Hrvatskoj nekoliko stotina te predstavljaju sve popularniji oblik nautičkog turizma”, kaže direktor Iskra brodogradilišta Šibenik Roko Vuletić.

Teleskopski travel lift svojim kapacitetom predstavlja presedan u brodogradnji, servisu i manipulaciji brodovima na Jadranu. Omogućava brz i efikasan servis, podizanje i održavanje plovila koji donedavno na Jadranu nisu imali takvu mogućnost, uz znatno manju buku i minimalan utjecaj na okoliš i podmorje. 

Kapacitet nosivosti je do 75 tona. Odlike te dizalice su i upravljanje na sva četiri kotača i četiri točke podizanja.

Uz synchro lift kapaciteta 900 tona za servisiranje jahti, komercijalnih i vojnih brodova dužine do 70 i širine do 16 metara, Iskra brodogradilište Šibenik novim je travel liftom upotpunilo ponudu te proširio poslovanje na sve segmente tržišta servisiranja i održavanja plovila.

Iskra brodogradilište Šibenik uspješno posluje i u segmentu gradnje brodova. Nakon što je uspješno izgradilo i opremilo šest brzih brodica za hitne medicinske intervencije na moru, dobilo je posao gradnje sedam aluminijskih brodica za traganje i spašavanje na moru za Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, vrijedan  13,6 milijuna eura.

Za Plovput gradi brodicu za održavanje objekata pomorske signalizacije, a prisutni su i na norveškom tržištu s radnim brodovima za marikulturu.

Komentirajte prvi

New Report

Close