ISABS u znaku prvog iskoraka slavne klinike Mayo izvan SAD-a

Autor: Stela Lechpammer/VL , 17. lipanj 2019. u 21:59
Nobelovci su vjerni gosti ISABS-a, Foto: 
IVO ČAGALJ/PIXSELL

U Splitu počela 11. konferencija o forenzičkoj i antropološkoj genetici i personaliziranoj medicini, traje do 22. lipnja.

S više od 600 znanstvenika s prestižnih institucija iz 45 država, od čega četvero nobelovaca, Split je postao svjetski centar znanosti. Tamo je jučer otvorena 11. ISABS konferencija o forenzičkoj i antropološkoj genetici i individualiziranoj medicini koju organizira Međunarodno društvo primijenjenih bioloških znanosti (ISABS) sa sjedištem u Hrvatskoj kojim predsjedava profesor Dragan Primorac.

“ISABS je iznimno napredovao u posljednje 22 godine te postao tradicionalno događanje koje pozicionira Hrvatsku na svjetskoj karti znanosti”, rekao je Primorac, jedan od osnivača ISABS-a koji konferenciju organizira u suradnji sa Specijalnom bolnicom Sv. Katarina i američkom Klinikom Mayo. Tako je dan prije otvorenja konferencije održan epigenomski kurs Mayo, što je prvi put da je ta ustanova organizirala jedan licencirani program izvan granica SAD-a.

“To što smo uspjeli organizirati nešto tako značajno za najizvrsnije studente i liječnike velik je iskorak, a ideja je da povežemo znanstvenike i liječnike” objasnio je Primorac. Konferencija će trajati do 22. lipnja, bit će održan niz predavanja iz područja personalizirane i regenerativne medicine, farmakogenomike, molekularne dijagnostike, genske i stanične terapije…

Komentirajte prvi

New Report

Close