Ironman u Pulu dovodi avanturiste dubljeg džepa

Autor: Marija Crnjak , 18. rujan 2016. u 22:00
Druga Ironman utrka u Puli/Duško Marušić/PIXSELL

U Arenaturistu trljaju ruke: hoteli puni gostiju iz Austrije i Njemačke.

Druga Ironman utrka u Puli, jedina na svijetu čiji je cilj drevni amfiteatar, U Istru dovodi nove goste, kojima nije važna plaža već prirodne i kulturne atrakcije i avanturizam, a za to su spremni izdvojiti koliko treba.

Ove godine uz oko dvije tisuće natjecatelja iz 57 zemalja svijeta u grad su stigli i njihovi navijači, obitelji i prijatelji, napunivši hotele pulskog Arenaturista, otkriva nam je Manuela Kraljević, direktorica prodaje i marketinga. "Ovakva natjecanja za nas predstavljaju iznimnu promociju, kako destinacije tako i naše kompanije, pogotovo među ljudima koji se ne ubrajaju u naše tradicionalne goste.

Velikim dijelom riječ je o gostima iz područja Alpa, Austrije, Njemačke, kojima je Pula idealna jer ima izuzetnu klimu, atrakcije i hotelsku ponudu, a ujedno im je prometno dostupna, te mogu stići automobilima i donijeti svoje bicikle. Svi naši hoteli visoke kategorije ovih dana su u potpunosti puni, što govori o profilu takvih turista", ističe Kraljević.  Druga godina održavanja utrke pokazala je kako Ironman u Pulu dovodi novi segment gostiju visoke platežne moći, koji odsjedaju u hotelima visoke kategorije, a pritom ne putuju sami već u pratnji navijača, obitelji ili prijatelja, koji su im bili podrška i prilikom zahtjevnih priprema za takvu utrku.

Stoga je Arenaturist prikladan kao hotelska kuća za obiteljski odmor, ističe Kraljević. Tako su u subotu za najmlađe posjetitelje uveli novi sadržaj, dječju Ironman utrku sa stotinjak sudionika. Ujedno, riječ je o gostima kojima su sunce i plaža sekundarni u provedbi godišnjeg odmora te putuju i izvan glavne ljetne sezone, što je cilj turističkih strategija u Hrvatskoj te Istri, koja mnogo ulaže u cikloturizam. Inače, posrijedi je jedini Ironman događaj u jugoistočnoj Europi.

Komentirajte prvi

New Report

Close