Irena Weber razriješena, ali nitko je neće zamijeniti

Autor: Suzana Varošanec , 14. listopad 2019. u 22:00
Peruško i Weber više nisu zajedno u Fortenovi/IGOR ŠOBAN/PIXSELL

Iz kompanije ipak nisu objasnili razloge opoziva izvršne direktorice s jednim glasom protiv.

Fortenova grupa s više od 50 tisuća zaposlenika, monistički ustrojena privatna kompanija, odlučila se za promjene na funkciji izvršne uprave, pa je Upravni odbor s jednim glasom protiv opozvao izvršnu direktoricu Irenu Weber, čime ona prestaje obnašati tu dužnost.

O promjenama u izvršnoj upravi u svojoj objavi izvijestili su iz Fortenove, no bez iznošenja razloga opoziva. Razlozi su pak dio merituma, a on je iz sfere odluka privatnih vlasnika, pa se konkretno razrješenje zbiva u uobičajenom kontekstu menadžerskih promjena u kompaniji kojom operativno vladaju novi vlasnici s ciljevima i poslovnim prioritetima koji su jasno postavljeni. Ujedno, ne očekuje se da će to mjesto biti popunjeno.

Ipak, za razliku od toga, jedan od tri ključna segmenta koji će u skorom roku biti riješen tiče se imenovanja izvršnog direktora Fortenova grupe za prehranu. Inače, glavni izvršni direktor Fortenove Fabris Peruško zahvalio je Weber na iznimnom doprinosu koji je dala postizanju nagodbe vjerovnika Agrokora i formiranju Fortenova grupe, ali i kao zamjenica izvanrednog povjerenika i izvršna direktorica u novoj kompaniji.

"Irena Weber je podnijela velik dio tereta izuzetno teškog procesa zaključenja postupka izvanredne uprave u Agrokoru te je znatno doprinijela njegovom uspjehu. Također, odigrala je važnu ulogu u ustroju i organizaciji Fortenova grupe. Na tome joj u svoje osobno ime, kao i u ime svih ključnih dionika iskreno zahvaljujem, a u ime Upravnog odbora želim joj puno uspjeha u daljnjem radu", izjavio je Peruško. Weber, pak, po imenovanju od strane Vlade i dalje ostaje zamjenica izvanrednog povjerenika Agrokora, odnosno na poziciji na koju je krajem veljače prošle godine imenovana od strane Trgovačkog suda. 

Komentirajte prvi

New Report

Close