Investitor u Valkane zatražio lokacijsku dozvolu

Autor: Poslovni dnevnik , 10. listopad 2022. u 22:00
Hotel Valkane treba se graditi na predjelu pulskog Lungomare/S. Niketić/PIXSELL

Grad Pula ima zakonski rok od 30 dana za njezino izdavanje.

Investitor u hotel Valkane u Puli najavio je u ponedjeljak, dan nakon referenduma, kako projekt ide dalje svojom dinamikom, predan je zahtjev za lokacijsku dozvolu, a Grad Pula ima zakonski rok od 30 dana za njezino izdavanje.

“Ništa se za nas novo nije dogodilo nakon referenduma, osim što nam je drago da najveći broj građana Pule nije povjerovao neistinama”, izjavio je voditelj projekta Zoran Kostić.

“Oni koji se još uvijek brinu uvjerit će se kroz kratko vrijeme da nemaju razloga za strah i da će Lungomare ostati otvoren za sve”, poručio je.

Dodao je da će nakon ishođenja lokacijske dozvole završiti pregovore s potencijalnim operaterima kako bi dali zadnje ulazne podatke projektantima za izradu glavnog projekta.

“Realno je da kroz godinu dana imamo građevinsku dozvolu, a s obzirom na ljetnu zabranu radova, plan je da hotel bude otvoren za sezonu 2026.”, kazao je Kostić.

Referendum za Lungomare u Puli nije uspio jer se u nedjelju na njega odazvalo svega 11.065 glasača odnosno 22,71 posto Puljana.

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić i jučer je ponovio kako je “spreman sjesti zajedno s Građanskom inicijativom kako bi se pronašao način da se jednom zauvijek papirnato zaključe sve dileme”.

Komentirajte prvi

New Report

Close