Investicija od 800 milijuna kuna jedna je od najvećih u povijesti grada

Autor: Poslovni.hr , 29. kolovoz 2019. u 10:15
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Ova je zgrada građena prije četrdesetak godina i najnoviji je bolnički objekt na riječkom lokalitetu na kojem se najveći dio medicinskog pogona odvija u zgradi staroj više od stotinu godina.

Nakon što je Vlada početkom mjeseca dala suglasnost ravnatelju Kliničkog bolničkog centra Rijeka za sklapanje ugovora s izvođačima radova na drugoj fazi nove riječke bolnice, popularno nazvanoj bolnica za majku i dijete, u rujnu će na Sušaku biti otvoreno novo gradilište na kojem bi prema ugovoru za dvije i pol godine trebao niknuti novi bolnički kompleks u kojem će svoje mjesto naći sadašnja Klinika za ginekologiju i porodništvo, klinike i odjeli koji se danas nalaze u sklopu dječje bolnice na Kantridi, svi bolnički laboratoriji te pomoćni sadržaji kao što su termoenergetski blok i višeetažno parkiralište.

Za investiciju, vrijednu gotovo 800 milijuna kuna, sredstva su osigurana u ovoj i predstojećim proračunskim godinama, što je bio i preduvjet potpisa ugovora s izvođačima radova Kamgradom i GP Krkom koji bi novi objekt trebali dovršiti do ožujka 2022. godine, piše Novi list.

Zgrada bolnice za majku i dijete, glavni je dio dugonajavljivane druge faze izgradnje nove bolnice koja je, sada već prije više od deset godina, započela izgradnjom zgrada dijalize i barokomore na Sušaku u što je tijekom više godina uloženo oko 90 milijuna kuna. Druga faza izgradnje nove bolnice počinje 2016. godine iskopom građevinske jame te uređenjem novog objedinjenog hitnog prijema koji je počeo s radom prošle godine. Zajedno s iskopom i novim hitnim prijemom u drugu fazu nove riječke bolnice trebalo bi biti uloženo oko 875 milijuna kuna što drugu fazu nove riječke bolnice definitivno čini jednom od najvećih investicija u recentnijoj povijesti grada.

Opće je poznato da KBC Rijeka danas djeluje na čak tri lokaliteta, što u prvom redu povećava troškove, ali i znatno utječe na kvalitetu skrbi. Izgradnjom bolnice za majku i dijete, na Sušak će biti premješten cjelokupni lokalitet Kantrida, inače vrijedna nekretnina u vlasništvu Grada Rijeke, dok bi zgrada Klinike za ginekologiju i porodništvo na riječkom lokalitetu nakon preseljenja klinike u novu sušačku bolnicu trebala biti prenamijenjena za smještaj drugih bolničkih klinika s riječkog lokaliteta.

Ova je zgrada građena prije četrdesetak godina i najnoviji je bolnički objekt na riječkom lokalitetu na kojem se najveći dio medicinskog pogona odvija u zgradi staroj više od stotinu godina.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close