Inspekcija zatvorila ilegalne bungalove i Dalmaciji: ‘Morat će vratiti svu zaradu’

Autor: Poslovni.hr , 20. studeni 2023. u 07:50
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Državni inspektorat na sve češće prijave građana pojačano češlja teren u Dalmaciji, a krajem listopada završio je posao po jednoj od prijava u Primoštenu.

Služba za ugostiteljstvo, pružanje usluga u turizmu i za boravišnu/turističku pristojbu Područnog ureda u Splitu, Državnog inspektorata odlučila je zatvoriti neregistriran ugostiteljski objekt s bungalovima, koji se nalazi na brdu usred maslinika i vinograda u Primoštenu. Osim ovoga, vlasnici će morati vratiti protuzakonito zarađen novac unatrag dvije godine.

Dokument koji je dobio Morski.hr, prenosimo u cijelosti:

“Izvršen je inspekcijski nadzor neregistriranog ugostiteljskog objekta pod nazivom Azalea Wine and Olive Hill u Primoštenu (6 mobilnih kuća i 1 fiksna građevina) dana 4. listopada i 16. listopada 2023. godine, te je zbog obavljanja neregistrirane djelatnosti („Narodne novine“ broj 61/11, 66/19 – u daljnjem tekstu: Zakon), pružanja usluga i smještaja od strane T.D. SPRING HARVEST d.o.o. Primošten, Podatok 8a, predio Halovac bez zakonom propisanih akata za obavljanje registrirane djelatnosti, odnosno zbog počinjenja prekršaja iz članka 5., stavak 1., podstavak 2 Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, zabranjeno usmenim rješenjem u zapisniku, temeljem članka 9., stavak 2. Zakona obavljanja navedene djelatnosti, a sukladno članku 9., stavku 3. Zakona, dostavljen i pisani otpravak rješenja stranci dana 18. listopada 2023. godine, dok je temeljem članka 9., stavka 4. Zakona rješenje dostavljeno i nadležnoj Poreznoj upravi, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje te Centru za socijalnu skrb.

Nadalje, podnijet je i optužni prijedlog dana 24. listopada 2023. godine i optužni prijedlog Općinskom prekršajnom sudu u Šibeniku uz oduzimanje prekršajem stečene imovinske koristi za 2022. i 2023. godinu.

Također, sukladno Zakonu, rješenje o zabrani obavljanja navedene djelatnosti upućeno je i nadležnoj Poreznoj upravi, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, te Centru za socijalnu skrb”, stoji u dokumentu, kojeg potpisuje viši turistički inspektor Državnog inspektorata.

SPRING HARVEST d.o.o. iz Primoštena agencija je registrirana za poslovanje nekretninama, a doznajemo i da je vlasnik tvrtke švedski državljanin. Azalea Wine and Olive Hill na Bookingu su imali najviše ocjene, s prosjekom 9,8, a trenutno i tamo stoji zabrana iznajmljivanja: “Žao nam je, ali ovaj objekt trenutno ne može primati rezervacije na našoj stranici”, stoji na stranicama Bookinga.

Načelnik Primoštena Stipe Petrina rekao je za Morski.hr da nije upoznat s najnovijim slučajem i kratko je komentirao:

“Ne znam zašto te kućice ne smiju biti priključene na struju i vodu, ali ako im je Državni inspektorat nešto našao, onda očito ne mogu raditi legalno.”

 

Komentirajte prvi

New Report

Close