Mladi Solinjanin Mrvoš najavljuje ulazak na britansko i irsko tržište

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 13. listopad 2017. u 14:00
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Cilj je do kraja godine s pametnom klupom biti u 30 zemalja.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih mladih inovatora, Solinjanin Ivan Mrvoš, u srijedu je u hrvatskom veleposlanstvu u Londonu predstavio svoju pametnu klupu Steora. Time je ujedno za ovaj diljem svijeta već dobro poznat proizvod najavljen i ulazak na britansko i irsko tržište.

“Pred nama je petogodišnji plan izgradnje snažnoga globalnog brenda, tvrtke i proizvoda. U ovome trenutku naše pothvate ne bih nazivao velikim uspjehom, već početnim i malim koracima koji su poprilično važni za daljnje poslovanje. Tržište Smart City rješenja, kao i interneta stvari (IoT) trenutačno prolazi vrlo snažan zamah. Mnoge tvrtke različitim rješenjima pokušavaju uhvatiti što veći dio tog tržišta, pa se u ovome trenutku i mi zaista borimo isplivati u sam vrh vodećih kompanija”, komentirao je Mrvoš za Poslovni dnevnik. Kaže i da je Steora njihov trenutačno najvažniji proizvod u sklopu kojega se istovremeno predstavljaju i različite tehnologije u koje je već uloženo nebrojeno sati danonoćnog rada, pa i nekoliko milijuna kuna.

“Rekao bih da smo ovim poslovnim modelom i podosta riskirali, no izgleda da sve veće globalne kompanije polako prepoznaju naše tehnologije i imaju želju surađivati upravo s nama. Vjerujem da ćemo uskoro na tržištu osim klupa imati i našu tehnologiju u drugim Smart City i IoT proizvodima raznih tvrtki”, dodao je Mrvoš, javivši nam se iz Londona.

Kako smo saznali u razgovoru s prodajnom predstavnicom Mrvoševe tvrtke Include za Veliku Britaniju i Irsku Andrijanom Brkulj, londonsko je predstavljanje prvo u nizu u sklopu projekta nazvanog Pametna klupa na turneji. Aktivnosti koje ovaj projekt podrazumijeva predstavit će pametnu klupu Steoru po odabranim hrvatskim veleposlanstvima diljem Europe, a u svakom od njih klupa će biti izložena tjedan dana. “Cilj tvrtke je do kraja godine povećati prisutnost u 30-ak zemalja. Include trenutačno zapošljava 40 djelatnika i najveći je hrvatski proizvođač pametnih klupa”, dodala je Brkulj. Inače, Mrvoš je prije svega nekoliko mjeseci šest primjeraka klupe Steora postavio i u Dubaiju, a osim toga ostvarena su i brojna partnerstva u Australiji, Danskoj, Mađarskoj i Švedskoj. Što se Australije konkretno tiče, ondje će kroz pet godina biti isporučeno ukupno čak 2700 klupa, i to u sklopu ugovora vrijednog oko 40 milijuna kuna.      

Komentari (1)
Pogledajte sve

Bravo! Samo tako naprijed!

New Report

Close