INA ulaže gotovo pola milijuna kuna u razminiravanje

Autor: Poslovni.hr , 24. veljača 2015. u 16:36
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Danas je započelo čišćenje terena Sisačko-moslavačke županije od zaostalih minsko-eksplozivnih naprava iz Domovinskog rata.

Danas je započelo čišćenje terena Sisačko-moslavačke županije od zaostalih minsko-eksplozivnih naprava iz Domovinskog rata koje INA provodi u sklopu projekta 3D seizmika Kozarice, Jamarice, Lipovljani, stoji u priopćenju kompanije INA.

Zbog opasnosti od minsko-eksplozivnih naprava zaostalih iz Domovinskog rata INA će u sklopu projekta 3D seizmika Kozarice, Jamarice, Lipovljani provesti razminiravanje dijela teritorija. Tijekom 25 dana pomoću stroja za čišćenje terena, ručnog detektora metala i posebno obučenih pasa pretražit će se i očistiti teritorij na širem području grada Novske, u okolici mjesta Bair, Popovac Subocki, površine oko 8 km2, a ukupna vrijednost provedenih radova procjenjuje se na gotovo pola milijuna kuna.

Razminiravanjem terena INA će omogućiti siguran nastavak seizmičkog snimanja i provođenje aktivnosti vezanih za proizvodnju nafte i plina. Ujedno će pridonijeti kvaliteti života i sigurnosti lokalnog stanovništva, čime se ostvaruje korist za cijelu lokalnu zajednicu.

Kako bi povećala eksploataciju ugljikovodika na poljima Kozarice, Jamarice i Lipovljani, INA je krajem prošle godine pokrenula projekt 3D seizmika Kozarice, Jamarice, Lipovljani. INA ima više od dvadeset godina iskustva u području 3D seizmičkog snimanja, a radove provodi po najvišim standardima zaštite okoliša. Snimanja na terenu započela su u siječnju i trajat će do travnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close