‘Ina je kompanija u kojoj poštujemo razlike, a svi imaju iste mogućnosti’

Autor: Ivan Tominac , 29. siječanj 2020. u 22:00
Direktorica ljudskih resursa u Ini Vladimira Senčar Perkov

Prilikom zapošljavanja posvećuje se posebna pažnja specifičnim potrebama radnika s invaliditetom, pa je u Ini zaposleno gotovo 100 osoba na različitim mjestima.

Ina se u Hrvatskoj svojim radom nametnula kao svijetao primjer za društveno odgovorno poslovanje, a i dugogodišnje sudjelovanje u projektu Iskustvo zlata vrijedi potvrda je tog navoda.

“Kao društveno odgovorna kompanija već godinama sudjelujemo u projektu ‘Iskustvo zlata vrijedi’ i uvijek spremno podržavamo projekte čiji je cilj pomaganje osjetljivim skupinama i senzibilizacija poslovne zajednice o njihovim teškoćama u poslovnom svijetu. Drago nam je da smo dio važnih društvenih tema, a posebno kada se radi o poštivanju različitosti i uključivanju osoba s invaliditetom u svijet rada”, rekla je direktorica ljudskih resursa u Ini Vladimira Senčar Perkov.

Nagrada za kompaniju
Kompanija je primila nagradu “Poslodavac godine za osobe s invaliditetom” za 2018. godinu u kategoriji Primjer dobre prakse. To je kategorija poslodavaca koji temeljem svojih iskustava u radu ističu poslodavce koji organizacijom rada i osviještenošću osiguravaju osobama s invaliditetom sigurne i prilagođene uvjete rada te održiv i učinkovit rad. Nadalje, krajem 2019. je Ini i društvima Ina Grupe Crosco, Ina Maziva, TRS, Plavi tim, Ina Maloprodajni servisi i STSI uručen Certifikat Poslodavac Partner koji se dodjeljuje organizacijama koje kontinuirano unaprjeđuju svoju radnu okolinu u skladu s potrebama radnika i najboljim svjetskim praksama.

“Zato možemo reći da je Ina, uz to što je  jedan od najznačajnijih pokretača hrvatskog gospodarstva, prepoznata i kao pouzdani partner društva. Kompanija je i potpisnica Globalnog ugovora Ujedinjenih naroda te se u sklopu toga zalaže za poštivanje najviših načela u području ljudskih i radnih prava, a također je i potpisnik Povelje o raznolikosti u skladu s kojom je kreirana strategija raznolikosti i uključenosti kako bismo osigurali željeno radno okruženje za sve naše zaposlenike”, dodala je Senčar Perkov.

U sklopu strategije provode se različite aktivnosti i inicijative osvješćivanja menadžmenta i zaposlenika o važnosti razvoja kulture u kojoj se razlike poštuju te gdje svatko ima mogućnost razvijati vještine u skladu s osobnim znanjem i kompetencijama.  Prilikom zapošljavanja posvećuje se posebna pažnja specifičnim potrebama radnika s invaliditetom, pa je tako u Ini zaposleno gotovo 100 osoba na različitim radnim mjestima po   djelatnostima sukladno njihovim profesijama i obrazovanju.

Uhodana praksa
“Dolaskom u Inu postaju dio našeg velikog tima u kojem svi imaju jednake mogućnosti, a njihova prava i obaveze uređeni su odredbama Kolektivnog ugovora, Pravilnika o radu i drugim aktima. Kompanija osigurava i određena sredstva za njihove aktivnosti te provodi različite inicijative usmjerene na njihovu dobrobit i zdravlje, kao što su programirani aktivni odmor i medicinski programirani aktivni odmor”, dodala je Senčar Perkov.

Osim toga, kako ističe Senčar Perkov, kroz brojne projekte i inicijative, u Ini nastoje djelovati i pomoći pružanjem prakse i stipendije za srednjoškolce i  studente, ali i za ostale osobe kojima praktično radno iskustvo može pomoći, poput osoba s invaliditetom. Također, kroz svoj program donacija Ina podržava udruge branitelja koje djeluju u Ini, a čiji određen broj članova ima status invalida rata te Udrugu invalida  rada.

Komentirajte prvi

New Report

Close