Imunološki ulaže u proizvodnju cjepiva

Autor: Marija Crnjak , 29. listopad 2019. u 22:00
Uskoro poziv za projektiranje rekonstrukcije objekta u Rockfellerovoj/Boris Ščitar/VL/PIXSELL

Imunološki međutim još ne može računati na 100 milijuna kuna koliko je Grad Zagreb bio dužan uplatiti za restrukturiranje temeljem strateškog partnerstva s državom.

Nakon deblokade računa dioničkog društva Imunološki zavod prošlog petka, ovih dana raspisat će se poziv za projektiranje rekonstrukcije prostora Zavoda u Rockfellerovoj, kako bi se omogućila proizvodnja poluproizvoda za virusna cjepiva.

Najavio je to Vedran Čardžić, ravnatelj ustanove IMZ. Za to je potrebno oko 26 milijuna kuna, što će se namiriti novcem koji zarađuje ustanova odvajanjem krvne plazme.

"Po mojoj procjeni, za dvije godine bi prvi proizvod trebao izaći van", istaknuo je Čardžić. Imunološki međutim još ne može računati na 100 milijuna kuna koliko je Grad Zagreb bio dužan uplatiti za restrukturiranje temeljem strateškog partnerstva s državom.

Kako je pojasnila Ana Stavljenić Rukavina iz povjerenstva za strateško partnerstvo, država još nije riješila sedam dogovorenih stavki potrebnih kako bi se omogućilo restrukturiranje.

Među ostalim predviđeno je rješavanje dugova IMZ prema državi te gašenje ustanove Imunološki zavod osnovane kako bi se tim putem isplaćivale plaće. Ništa još nije odrađeno. 

Komentirajte prvi

New Report

Close