Impol stvara temelje za avioindustriju u Šibeniku

Autor: Darko Bičak , 09. svibanj 2019. u 07:42
U Impol-TLM-u radi oko 400 ljudi/H. Jelavić/PIXSELL

Impol grupa iz Slovenske Bistrice investirala je dosad u šibenski TLM ukupno 80 milijuna eura, a investicija u pogon za proizvodnju široke palete aluminijskih limova za auto i avioindustriju teška je 6,5 milijuna eura.

U Šibeniku je jučer u rad puštena nova proizvodna linija u tvrtki Impol – TLM koja će omogućiti da se kompanija jače uključi u automobilsku industriju te stvori temelje i za ulazak u avionsku industriju.

Kako pojašnjavaju iz Impola, radi se o investiciji od 6,5 milijuna eura, a linija je namijenjena obradi aluminijskih svitkova raznih debljina i veličina što će im uvelike povećati broj kupaca.

Ujedno je predstavljen i certifikat EN 9100 koji će TLM-u biti temelj za razvoj zrakoplovne industrije u Šibeniku.  Radovi na novoj tvornici su započeli lani, a hladne probe su završene u travnju ove godine te će se uskoro početi obrađivati prvi svitkovi.

Ističu da nova linija predstavlja proširenje proizvodnog programa hladne valjaonice te omogućava proizvodnju cijelog spektra novih proizvoda koji su namijenjeni industrijskim kupcima i specijaliziranim tržištima u automobilskoj i avio industriji.

Impol iz Ilirske Bistrice je jedan od najznačajnijih metalurških igrača u Sloveniji, a u posrnuli TLM je ušao 2016. te je do danas u akviziciju te modernizaciju proizvodnje u Šibeniku uloženo 80-ak milijuna eura. Impol-TLM, koji je jedna od najvećih slovenskih investicija u Hrvatskoj, danas zapošljava oko 400 ljudi, a očekuje se i daljnje širenje proizvodnje.

Najavljeno je da će do 2021. Impol u Hrvatskoj investirati u novu ljevaonicu, a samo ove godine se očekuje proizvodnja 100 tisuća tona aluminijskih proizvoda.  Impol grupa je u vlasništvu zaposlenika i menadžmenta te ima ukupno 2400 zaposlenika. Ove godine očekuju prihod od gotovo 800 milijuna eura, a od čega više od 90 posto dolazi iz izvoza.

Komentirajte prvi

New Report

Close