Imate odlične fotke koje promoviraju Hrvatsku? Evo kako na njima možete zaraditi

Autor: Marija Crnjak , 08. ožujak 2023. u 14:40
08.04.2022., Zagreb - Svecano otvorenje 9. PLACE2GO medjunarodnog sajma turizma u Areni Zagreb. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Organizatori Međunarodnog turističkog sajma turizma PLACE2GO odlučili su se ove godine na najavu 10. izdanja sajma u duhu darivanja.

Organizatori Međunarodnog turističkog sajma turizma PLACE2GO  odlučili su se ove godine na najavu 10. izdanja sajma u duhu darivanja. U suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom organizirali su natječaj u kojem traže 20 najljepših fotografija Hrvatske, a najbolje autore očekuju vaučeri za putovanja.

Kako stoji u današnjoj objavi, nagrađene fotografije ujedno će biti prikazane pred više od 200 izlagača iz 20-ak zemalja i pred otprilike 15.000 posjetitelja koliko se očekuje u Areni Zagreb od 24. do 26. ožujka. Fotografije je moguće poslati od 4. do 23. ožujka, a o najboljima odlučuje publika putem društvenih mreža PLACE2GO sajma te stručni žiri, koji čini umjetnički fotograf Hrvoje Serdar, direktorica sajma PLACE2GO Damjana Domanovac i glavni kreativni direktor agencije Kofein Tomislav Krajačić.

Foto natječajem pod nazivom #ljepotaHRVATSKE traže se fotografije koje prikazuju Hrvatsku kao poželjnu turističku destinaciju, koja je prepoznatljiva po svojim prirodnim ljepotama, arhitekturi, gastronomiji, flori i fauni.

„Po prvi put odlučili smo izravno uključiti posjetitelje u sadržaj sajma. Prikaz Hrvatske kroz objektiv posjetitelja je najvjerodostojniji način jer je za dobru fotografiju najvažnije biti na pravom mjestu u pravo vrijeme. Veselimo se vidjeti skrivene dijelove koji nisu toliko poznati, detalje arhitekture, zanimljive ljude i običaje, karakteristične za našu zemlju.

Ujedno je ovo velika prilika za Hrvatsku koja zadnjih nekoliko godina visoko kotira kao turistička destinacija, ne samo u Europi, nego i u svijetu, pa će izlagači iz cijeloga svijeta dobiti uvid u Hrvatsku kroz oči građana, što je ujedno dobra promocija za nadolazeću sezonu“, pojasnila je Damjana Domanovac, organizatorica sajma turizma PLACE2GO.

Tri fotografije s najvećim brojem lajkova na društvenim mrežama i najboljim ocjenama žirija bit će dodatno nagrađene vrijednim vaučerima. Pobjednici će biti objavljeni 5. travnja na web stranicama place2go.org, place2go.hr te na Facebook i Instagram PLACE2GO platformama.

“PLACE2GO je vodeći turistički sajam u regiji, koji je tijekom deset godina ugostio više od 113 500 posjetitelja, a na sajmu je dosad sudjelovalo oko 700 izlagača iz 38 država, te više od 40 sponzora. Uz domaće i regionalne izlagače, posjetitelji će dobiti priliku upoznati se s novootkrivenom destinacijom Albanijom i egzotičnom Malezijom, a posebna pažnja ove godine je posvećena Alžiru, ujedno i zemlji partneru ovog jubilarnog izdanja. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan”, najavljuju organizaotri.

Komentirajte prvi

New Report

Close