Idućih dana objava analize pristiglih ponuda za Uljanik, u srijedu važan događaj

Autor: Marija Brnić , 04. veljača 2019. u 08:08
Ponude analiziraju i sindikati Uljanika/Duško Marušić/PIXSELL

Iako račun 3. maja po svemu sudeći neće biti deblokiran, očekuje se da će, zbog pristiglih ponuda potencijalnih partnera i pregovora koji bi trebali uslijediti s Vladom, formalno proglašenje stečaja biti odgođeno.

Idućih nekoliko dana, kako je najavio ministar gospodarstva Darko Horvat, Uprava Uljanika doći će s podacima o obavljenoj analizi pristiglih ponuda za strateško partnerstvo za restrukturiranje pulske brodograđevne grupacije i očekuje se njihova objava.

Neiznošenje podataka izazvalo je proteklih dana sumnje predstavnika medija i javnosti, ali i tenzije na relaciji Rijeka-Pula, koje se donekle ublažilo prihvaćanjem prijedloga riječkih sindikata da njihovi predstavnici budu uključeni u povjerenstvo za analizu podataka. To povjerenstvo sastavljen je samo od Uljanikovih kadrova, a krajem prošlog tjedna ponude su analizirali i predstavnici svih sindikata koji djeluju u Uljanikovim tvrtkama, uključujući i riječko brodogradilište.

Važan događaj ovog tjedna je i ročište zakazano u srijedu na Trgovačkom sudu u Rijeci na kojemu privremeni stečajni upravitelj Zdravko Čupković podnosi izvješće i prijedlog opravdanosti otvaranja stečaja u 3. maju.

Iako račun tvrtke po svemu sudeći neće biti deblokiran, očekuje se da će, zbog pristiglih ponuda potencijalnih partnera i pregovora koji bi trebali uslijediti s Vladom, formalno proglašenje stečaja biti odgođeno.

U međuvremenu su pokrenuti postupci otvaranja stečaja u još dvije Uljanikove tvrtke; Uljanik Brodogradilišta i Uljanik Poslovno informacijskih sustava, dok samo dvije tvrtke iz grupacije, Uljanik Standard i Uljanik Pomorstvo, nemaju blokirane račune.

Nije u Uljaniku

Rossanda otišao 31. 1.
Bivši predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda s 31. siječnjem napustio je tvrtku, koju je vodio pet i pol godina. Zbog krize oko njegovih prijedloga za restrukturiranje mandat je najprije dao na raspolaganje, a krajem listopada podnio i ostavku, no ostao je na platnom spisku, što se saznalo kada je nedavno deblokiran račun Uljanik d.d.

Komentirajte prvi

New Report

Close