Idućih dana dosta kiše i zamjetno hladnije. Meteorologinja otkriva hoće li se i kada opet vratiti ljeto

Autor: Poslovni.hr , 05. kolovoz 2023. u 09:10
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Povremeno će padati kiša praćena grmljavinom, ali sve rjeđe, kaže Kristina Klemenčić Novinc.

Tijekom vikenda i u ponedjeljak bit će još nestabilno, uz pljuskove i grmljavinu, ponegdje još i olujno nevrijeme, te zamjetno svježije nego prošlih dana, a od utorka stabilnije i sunčanije, uz porast temperature.

Meteorologinja Kristina Klemenčić Novinc za HRT navodi kako će u prvom dijelu subote u Slavoniji, Baranji i Srijemu oblačno i kišovito. Moguće je i grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom, obilnijom oborinom i pojačanim vjetrom. Popodne sa zapada smanjenje naoblake. Puhat će umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar. Najviša temperatura od 22 do 25 °C.

U središnjoj Hrvatskoj malo svježije. Prijepodne mjestimice kiša, pa i u obliku izraženijih pljuskova, a u noći može biti i nevremena. Od sredine dana sunčana razdoblja uz sve rjeđu kišu. Slab do umjeren sjeverozapadni vjetar navečer će okrenuti na jugozapadni.

Duž obale sjevernog Jadrana puhat će umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, a podno Velebita ujutro i bura. Na zapadu zemlje promjenjivo s kišom i grmljavinom, češće u gorskim krajevima, no popodne smanjenje naoblake. Najviša temperatura od 21 °C u gorju do 26 °C na otocima.

U Dalmaciji toplije i vrlo nestabilno. Bit će nevera praćenih obilnom oborinom, moguće i pojačanim vjetrom te grmljavinom i tučom. Nevere su vjerojatnije u noći i prijepodne. Zapuhat će umjeren do jak sjeverozapadnjak koji će navečer okretati na jugo.

Na krajnjem jugu Hrvatske promjenjivo s kišom, a ujutro može biti i grmljavinskog nevremena. U drugom dijelu dana kidanje naoblake. Puhat će umjereno i jako jugo, prolazno i sjeverozapadnjak. More stoga umjereno valovito i valovito.”

“Iako sunčaniji, još će i nedjelja i ponedjeljak biti nestabilni. Povremeno će padati kiša praćena grmljavinom, ali sve rjeđe. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeverozapadni vjetar, uz izraženije konvektivne procese u nedjelju i pojačan. Utorak zatim barem djelomice sunčan i bez oborine. Od idućih dana i na moru će, uz umjerenu buru, utorak biti najsunčaniji. No dotad nestabilni vremenski uvjeti i povremeni pljuskovi. Umjereno jugo i jugozapadni vjetar u nedjelju će okretati na sjeverni i sjeverozapadni, na udare prolazno i olujan.”, prognozirala je za HRT Klemenčić Novinc.

Komentirajte prvi

New Report

Close