Idu prijave za ‘Tjedan odmora vrijedan’, popusti 50%

Autor: Marija Crnjak , 13. veljača 2020. u 14:47
Želi se potaknuti turistički promet van sezone/GORAN KOVAČIĆ/PIXSELL

Akcija MINT-a planirana je za proljetne praznike, kojih zbog nadoknade skoro i nema.

Ministarstvo turizma objavilo je poziv za sudjelovanje u novoj akciji ‘Tjedan odmora vrijedan’ koju rade u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, a akcija uključuje popuste na turističke usluge u Hrvatskoj od barem 50 posto u tjednu od 10. do 19. travnja.

U Ministarstvu pojašnjavaju da je to prilika građanima da posjete i upoznaju druge dijelove zemlje, a cilj projekta je poticanje domaćeg turizma i povećanje turističkog prometa van sezone. U akciju se mogu uključiti svi turistički subjekti, hotelske kuće, privatni iznajmljivači, agencije, restorani, parkovi prirode i nacionalni parkovi, muzeji, galerije.

Uvjet da se uključe je da spuste cijene za 50 posto i više, uz izuzetak prijevoznika koji mogu ponuditi popust manji od 50 posto. Također, sudionici ne smiju imati dugovanja s osnove javnih davanja, odnosno turističke pristojbe, o čemu trebaju poslati dokaz, a nositelj projekta dodatno će ga provjeriti.

Iz Ministarstva ističu da ponuda popusta mora biti sastavni dio ukupne ponude ponuditelja u trenutku prijave i imati već definiranu osnovnu cijenu bez popusta, koja mora biti objavljena ili online ili u katalogu ili ostalom tiskanom promotivnom materijalu za tekuću sezonu.

Ponuda se mora realizirati u razdoblju trajanja projekta, te mora sadržavati popust na osnovnu cijenu od minimalno 50 posto. Pokušali smo doznati tko će se od hrvatskih turističkih subjekata javiti na akciju, i zasad smo dobili potvrdu agencije Uniline da će se uključiti.

“Treba pohvaliti taj projekt jer ide u dobrom smjeru aktiviranju turizma van špice sezone, te je dio strategije cjelogodišnjeg turizma”, kaže predsjednik Uprave Unilinea Boris Žgomba.

Doduše, Ministarstvo turizma je prvi termin održavanja ove akcije uskladilo s trajanjem proljetnih praznika koji su se trebali nastaviti nakon Uskrsa koji je 12. travnja. No, zbog lanjskoga štrajka prosvjetara proljetni školski praznici ove godine bit će znatno kraći i traju tek do Uskrsnoga ponedjeljka, zbog čega je upitan odaziv domaćeg tržišta ovoj akciji.

Komentirajte prvi

New Report

Close