I VERN’ postao sveučilište, u 30. godini rada idu tri nova studija

Autor: Lucija Špiljak , 08. srpanj 2020. u 22:00
Vlatko Cvrtila, rektor/Luka Stanzl/PIXSELL

VERN’ je dosad afirmirao stručne studije, uključivao poduzetništva u studijske programe i prilagodio ih potrebama gospodarstva.

Nakon vijesti da Algebra postaje prvo privatno sveučilište za tehničke znanosti, Hrvatska je bogatija za još jedno – Sveučilište VERN’, gdje od jučer studenti mogu studirati tri nova i inovativna preddiplomska sveučilišna studija koja će im omogućiti efikasnu i brzu integraciju na tržište rada, tj. zapošljavanje i samozapošljavanje: Cyber komunikacije i znanost o mreži namijenjen budućim menadžerima digitalnih medija i društvenih mreža, Internet stvari za rad u tehnološkim područjima IV. Industrijske revolucije i Transmedijsku dramaturgiju za buduće scenariste filmova, serija i videoigara, producente medijskih projekata i kreatora sadržaja za online platforme.

“Naši inovativni studijski programi pokazuju kako je moguće pratiti svjetske trendove u visokom obrazovanju u smislu sadržaja, ali i cjelovitih kompetencija koje će omogućavati studentima brzo zapošljavanje u strukama koje su tražene već sada, a bit će to još više u najskorijoj budućnosti. Studente čekaju vrlo kompetentni predavači i poticajni obrazovni model u kojem će raditi individualno, timski i projektno, uz velike mogućnosti suradnje s poslovnim sektorom i radom na stvarnim projektima”, poručio je rektor Sveučilišta VERN’ prof. dr. Vlatko Cvrtila.

Simboličan je to događaj za VERN’ koji ove godine obilježava 30. obljetnicu postojanja i djelovanja u obrazovanju, a u tri desetljeća je od visoke škole i veleučilišta dosegao najvišu institucionalnu razinu u akademskom i znanstvenom području.

Osnivač Branko Štefanović kazao je da poletni tridesetogodišnji razvoj ima vrhunac upravo s početkom rada Sveučilišta VERN’. VERN’ je dosad, dodao je, afirmirao stručne studije, uključivao poduzetništva u studijske programe i prilagodio ih potrebama gospodarstva.

Komentirajte prvi

New Report

Close