I Burilović i Hodak u utrci za šefa HGK

Autor: Marija Brnić , 25. veljača 2014. u 22:00
Luka Burilović, predsjednik Uprave županjske Sladorane, novo ime među finalistima/Goran Ferbezar/PIXSELL

Ferdelji i Kuštrak očekivano u finišu.

U ponedjeljak 3. ožujka Skuština Hrvatske gospodarske komore (HGK) imat će priliku čuti prezentacije programa restrukturiranja te institucije, iznijet će ih četiri kandidata koja su od Upravnog odbora Komore među 17 zainteresiranih dobili "prolaznu ocjenu" i ušli u finale natjecanja za četverogodišnji mandat predsjednika HGK.

Kako se i nagađalo iz neslužbenih informacija o favoritima među zainteresiranima za tu poziciju, u uži izbor ušli su Damir Kuštrak, izvršni potpredsjednik koncerna Agrokor Ivice Todorića i bivši zamjenik ministra financija, te Vladimir Ferdelji, dugodišnji predsjednik Uprave Elektrokontakta i predsjednik Hrvatskog udruženja menadžera Croma. Nova su dva imena među finalistima Luka Burilović, predsjednik Uprave županjske industrije šećera Sladorana, i Zlatko Hodak, predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog klastera konkurentnosti automobilskog sektora. Sva četiri kandidata zainteresirana su i za potpuni prelazak u Komoru, odnosno za profesionalno obnašanje dužnosti predsjednika Komore.  

Konačno je službeno objavljeno i tko su bili preostali kandidati za nasljednika Nadana Vidoševića. Tako su među onima s kojima su članovi Upravnog odbora obavili razgovore bili i Vlado Adrić, Tihomir Domazet, Marko Grubišić, Željko Ivančević, Ante Jerković, Goran Jurum, Ivan Malić, Dalibor Marijanović, Marin Pucar, Milan Račić te Rudolf Stracaboško, dok se dva kandidata, Davor Poljak i Miodrag Radić, nisu odazvala pozivu za razgovor. 

Komentirajte prvi

New Report

Close