HUP: Ne treba nam novi porez na dobit, poduzetnike tek čeka kriza

Autor: Darko Bičak , 14. studeni 2022. u 22:00
Glavna direktorica HUP-a Irena Weber upozorava da su narudžbe koje stižu iz Njemačke u velikoj mjeri zaustavljene/B. Filić/PIXSELL

HUP upućuje javni apel Vladi da odustane od novog nameta te da s poduzetnicima sjedne za stol kako bi dogovorili mjere koje će osigurati blaži udar krize koja je pred vratima Hrvatske.

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) upozorava da bi najavljeno uvođenje novog poreza na dobit moglo imati puno više negativnih nego pozitivnih posljedica po gospodarstvo i društvo.

Naime, HUP upućuje javni apel Vladi da odustane od novog nameta te da s poduzetnicima sjedne za stol kako bi dogovorili mjere koje će osigurati blaži udar krize koja je pred vratima Hrvatske.

“U trenutku kada je ključno pitanje kolikog opsega će biti kriza koja će nas pogoditi iduće godine, uvođenje novog poreza na dobit stavilo bi poduzetnike u vrlo tešku poziciju.

Vlada nam je u protekle tri godine bila saveznik u prevladavanju iznimno zahtjevnih okolnosti pa je pozivamo da nastavimo raditi na zajedničkim rješenjima i mjerama za borbu protiv krize, koja nas očekuje”, ističu iz HUP-a.

Dodaju da se Hrvatska mora pripremiti za suočavanje s posljedicama očekivane recesije na našim glavnim izvoznim tržištima.

“Koliko je situacija dramatična najbolje opisuje podatak da su narudžbe prema hrvatskim kompanijama koje stižu iz Njemačke u velikoj mjeri zaustavljene.

Isti je scenarij s narudžbama iz Austrije i Italije. Posljedica je to krize koja se događa europskom gospodarstvu pa je prijetnja krize i više nego ozbiljna”, poručila je glavna direktorica HUP-a, Irena Weber.

Komentirajte prvi

New Report

Close