Huanito Luksetić i odvjetnik Gredelj osnivaju tvrtku koja će proizvoditi kanabisovo ulje

Autor: Poslovni.hr , 07. studeni 2015. u 16:13
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Slučaj Huanita Luksetića lani je izazvao veliku pozornost jer je u njegovoj kući u Matuljima policija zaplijenila veću količinu marihuane, a on je odmah ustvrdio da nije diler i da se radi o “sirovini” potrebnoj za proizvodnju konopljinog ulja koje mu je jedini lijek za multiplu sklerozu.

"Odat ću vam tajnu: Huanito Luksetić radi na osnivanju tvrtke koja bi u budućnosti legalno proizvodila kanabisovo ulje i drastično spustila cijene, kako bi taj lijek bio dostupan svim građanima Hrvatske koji imaju potrebu za njim", otkrio je to za Novi list Luksetićev odvjetnik Vladimir Gredelj, koji, kaže, Lukestića prati u tom projektu.

Istodobno, Optužno vijeće riječkog Općinskog suda, prema neslužbenim informacijama koje su Novom listu potvrrđene iz izvora bliskih sudu, je optužnicu  protiv 37-godišnjeg Huanita Luksetića i 43-godišnjeg Gorana Zakrajšeka koja ih tereti za ilegalnu proizvodnju marihuane, a Luksetića i za posjedovanje veće količine te droge radi prodaje.   

"Najprije sam se čudio državnom odvjetništvu da je uopće i podiglo optužnicu protiv Huanita Luksetića, kao bolesnog čovjeka. A sad se i sud pridružio mišljenju DORH-a. To je tužno, žalosno… Očekivao sam da će sud imati veću širinu i senzibilnosti u sagledavanju ovog slučaja. I Huanito Luksetić ima pravo na život i očuvanje zdravlja", izjavio je odvjetnik Vladimir Gredelj, Luksetićev branitelj, osvrćući se na potvrđivanje optužnice.

Komentirajte prvi

New Report

Close