HTZ reže plaće za 30 posto

Autor: Marija Crnjak , 14. travanj 2020. u 14:37
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Potpuno smo svjesni trenutne situacije i činjenice da ovu krizu možemo prebroditi jedino zajedničkim odricanjem, solidarnošću, razumijevanjem i neprekinutim radom u ovim zahtjevnim i vrlo izazovnim vremenima“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.   

Posljedice globalne pandemije koronavirusa izrazito nepovoljno utječu kako na hrvatski, tako i na svjetski turizam. Poslovni turistički procesi gotovo su u potpunosti zaustavljeni. Iz tog razloga van snage stavljamo ključne strateške dokumente Hrvatske turističke zajednice kao što su Godišnji program rada i financijski plan za 2020. godinu koji su u ovim tržišnim uvjetima jednostavno neprovedivi, objavio je direktor Kristjan Staničić na današnjoj sjednici Turističkog vijeća HTZ-a.

“Izvan snage stavljene su i sve dosadašnje odluke Turističkog vijeća iz kojih proizlaze financijske obveze HTZ-a. Jednoglasno je usvojena i naša odluka o smanjenju plaća zaposlenika HTZ-a u Zagrebu i predstavništvima do 30 posto, dok je naknada za članove Turističkog vijeća privremeno ukinuta. Potpuno smo svjesni trenutne situacije i činjenice da ovu krizu možemo prebroditi jedino zajedničkim odricanjem, solidarnošću, razumijevanjem i neprekinutim radom u ovim zahtjevnim i vrlo izazovnim vremenima“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.
Izvan snage stavljaju se sve odluke Turističkog vijeća iz kojih proizlaze financijske obveze. Riječ je o odlukama vezanim uz provedbu javnih poziva i to: udruženo oglašavanje, strateški projekti, Sportska Hrvatska, DMK 2020, TOP događanja kao i poziv za iskazivanje interesa za provedbu posebnih promotivnih projekata i aktivnosti oglašavanja na emitivnim tržištima u 2020. godini.

Također, vijećnici su usvojili mjeru smanjenja plaća zaposlenika HTZ-a u visini do 30 posto osnovice za razdoblje do uspostave pune likvidnosti ili do kraja tekuće godine, dok će se mjesečna naknada članovima Turističkog vijeća privremeno u potpunosti ukinuti. Navedena je mjera donesena u cilju očuvanja radnih mjesta i likovnosti za funkcioniranje „hladnog pogona“ s obzirom na gubitak izvornih prihoda (turističke članarine i pristojbe) uvjetovan smanjenjem gospodarskih aktivnosti članova turističkih zajednica te trenutnoj obustavi turističkih kretanja u cijelom svijetu. Isti postotak smanjenja plaća kao za djelatnike u uredu u Zagrebu primijeniti će se i za direktore/voditelje predstavništva u inozemstvu.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Premalo i prekasno! Uhljeba ima kao nekad plave ribe, a samo štetoče.

jel vi znate da u Frefox vam edit link ne radi? jos jedan primjer kako se ne radi novi WEB site, da je sve ruznije, glomaznije i s vise bugova u elementarnom sucelju.

P.S.

Ne bi me cudilo da je ovo sve radio neki IT sa II faksa ili neki koji je uz znanje dobiveno pracenjem BUG-a i slicnih casopisa presao iz drzavne sluzbe kod vas.

HTZ, HGZ sve uljebane koje nikom ene sluze a svi mi mali poduzetnici placam im namete da bi oni mogli primati place, putovati i opcenito zivjeti na nasoj grbaci.

ova prica je stara i nakon svakog mandata druge vlade imam sve vis euhljeba koji zive na racun realne ekonomije.

niti jedna vlada ne reze takva radna mjesta jer su im to buduci glasaci.

dakle na izborima treba glasati cak i za crng vrag aali ne za crveno crnu koaliju (zajedno za bagrom satelita kao HNS) da bi se MZDA ista mglo promijeniti iako sumnjam, jer ovi su u stanju cicati realni sektor dok sve ne krepa…pa dokle ide, ide.

New Report

Close