HTZ raspisao natječaj za izbor direktora

Autor: Marija Crnjak , 17. svibanj 2022. u 11:28
Kristjan Stanicic, Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Uz osnovne uvjete, kandidat prilaže svoj prijedlog četverogodišnjeg programa rada HTZ-a, izrađenog na temelju nacionalnih strateških dokumenata.

Kako je najavljeno prošlog tjedna, Hrvatska turistička zajednica raspisala je natječaj za izbor i imenovanje direktora HTZ-a na mandat od 4 godine, prema novom Zakonu o turističkim zajednicama, a tko će voditi ured znat će se kroz 30 dana.

Kako stoji u natječaju, kandidat mora imati završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, najmanje pet godina radnoga iskustva na rukovodećim poslovima u turizmu, ili najmanje deset godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima koji odgovaraju stupnju stečene stručne spreme. Usto, traži se znanje jednog i poznavanje još jednoga stranog jezika, te znanje rada na osobnom računalu.

Osim gore navedenih uvjeta, kandidat mora ispunjavati i uvjet da mu pravomoćnom sudskom presudom ili rješenjem o prekršaju nije izrečena sigurnosna mjera ili zaštitna mjera zabrane obavljanja poslova iz područja gospodarstva, dok ta mjera traje. Odabrani kandidat će prije početka rada potpisati odgovarajuću izjavu kojom potvrđuje da ispunjava navedeni uvjet.

Uz dokaze o ispunjavanju posebnih uvjeta prilikom prijave na javni natječaj, kandidat prilaže svoj prijedlog četverogodišnjeg programa rada HTZ-a, izrađenog na temelju nacionalnih strateških dokumenata.

Direktora/direktoricu Hrvatske turističke zajednice imenuje Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice na vrijeme od četiri godine. U slučajevima propisanim člankom 23. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, direktor/ica mora položiti stručni ispit za rad u turističkoj zajednici u roku od godinu dana od dana stupanja na rad.

Komentirajte prvi

New Report

Close