HTZ mami digitalne nomade: Hrvatska je sigurna, ugodna i kvalitetna za rad i boravak

Autor: Marija Crnjak , 10. ožujak 2021. u 22:00
Foto: GRGO JELAVIĆ/PIXSELL

Među prvima u EU osigurali smo vize za jednogodišnji boravak onih kojima je posao vezan uz digitalne tehnologije.

Hrvatska turistička zajednica pokrenula je novu promotivnu kampanju Croatia, your new office! s ciljem pozicioniranja Hrvatske kao atraktivne i dobro pripremljene destinacije za digitalne nomade.

Oglašivačka kampanja će se, uz PR i medijske aktivnosti, provoditi i putem društvenih mreža Facebook i Twitter s posebnim fokusom na tržišta SAD-a, Kanade i Ujedinjenog Kraljevstva, javljaju iz HTZ-a.

U sklopu kampanje na web stranici Croatia.hr s Ministarstvom turizma i sporta, kreirana je posebna podstranica Croatia your new office na engleskom jeziku koja sadrži sve važne informacije vezane uz prijave i boravak digitalnih nomada u Hrvatskoj.

“Hrvatska je jedna od prvih članica EU koja je regulirala jednogodišnji privremeni boravak za digitalne nomade. Hrvatski turizam prepoznaje ovu priliku u kontekstu razvoja cjelogodišnjeg turizma. Kvalitetnom ponudom i jednostavnijim procedurama nastojimo privući što više digitalnih nomada i tako promovirati našu destinaciju.

Poslovanje digitalnih nomada izvrsna je prilika za hrvatsko gospodarstvo, a raduje nas da oni pokazuju sve veći interes za hrvatske gradove. Vjerujem da će Hrvatska digitalne nomade oduševiti prirodnim i kulturnim ljepotama i autentičnom ponudom.

Svim sadašnjim i budućim digitalnim nomadima želim toplu dobrodošlicu u jednu od najpoželjnijih europskih destinacija – jedinstvenu Hrvatsku“, poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Podsjetimo, Hrvatski sabor krajem studenog 2020. usvojio je Zakon o strancima koji je na snagu stupio početkom 2021. i prema kojem se digitalnim nomadima može odobriti privremeni boravak u našoj zemlji do godine dana.

“Cilj nove kampanje je predstaviti Hrvatsku kao zemlju koja tim nomadima može jamčiti ugodan i siguran boravak te kvalitetne uvjete za život. Hrvatska je zemlja u kojoj ljudi u velikoj mjeri govore engleski, koja nudi jedinstven način života s autentičnim iskustvima, ima dobru internetsku vezu, povoljnu klimu i prekrasnu prirodu, dobru povezanost s ostatkom Europe, pristupačan život prema europskim standardima te dobru i pristupačnu zdravstvenu zaštitu“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. Podsjetio je da su Lonely Planet i Forbes nedavno pisali o digitalnim nomadima u Hrvatskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close