Arancini i lemuncini, peliški krokanal, prikle na gvožđe – hrostule, cukarini, žrnkovski makaruni, salata od hobotnice i broštulani mindeli, stopljeni s okusima pošipa, grka, dingača i plavca, zaštitni su znakovi Korčule, otoka Marka Pola i mjesta bogate tradicije i povijesti, visokokvalitetne eno-gastronomske ponude i kulturne baštine. Na razini Hrvatske posljednjih godina bilježe iznimne turističke rezultate, a Turistička patrola Večernjeg lista prošle ju je godine proglasila šampionom turizma.
Ove sezone intenzivno ulažu u dodatne sadržaje kako bi privukli nove turiste, što pokazuju i dobri uzlazni rezultati – u prvih pet mjeseci ostvarili su 4,5 % više dolazaka i 1,5 % više noćenja u usporedbi s istim razdobljem lani, dok na razini Dubrovačko-neretvanske županije bilježe rast noćenja od 9,13 % u odnosu na isto razdoblje u 2018. godini.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu