HT postavio prvih pet e-punionica uz trgovačke centre Tommy

Autor: Darko Bičak , 11. kolovoz 2021. u 22:00
Nude besplatnu uslugu punjenja u terminu od 7 do 22 sata od ponedjeljka do nedjelje/PD

Oba partnera su za sve posjetitelje Tommy prodajnih centara osigurali besplatnu uslugu punjenja u terminu od 7 do 22 sata od ponedjeljka do nedjelje.

Hrvatski Telekom i trgovački lanac Tommy realizirali su projekt postavljanja prvih pet brzih e-punionica u sklopu maloprodajnih prostora Tommy na lokacijama u Dubrovniku, Malinskoj na otoku Krku, Solinu, Splitu i u Zadru.

Kako su izvijestili iz HT-a, u okviru suradnje, oba partnera su za sve posjetitelje Tommy prodajnih centara osigurali besplatnu uslugu punjenja u terminu od 7 do 22 sata od ponedjeljka do nedjelje, dok se izvan tog termina usluga naplaćuje u iznosu od 2,60 kuna/kWh s PDV-om.

Iz Tommyja naglašavaju da su slijedom prijedloga Europske komisije, koji predviđa zabranu prodaje benzinskih i dizel vozila na području Europske unije nakon 2035. godine, kao i zakonske obveze prema kojoj sve nove zgrade s više od deset parkirališnih mjesta moraju imati barem jedno mjesto za punjenje, zajedno s telekomunikacijskim parterom prepoznali priliku za suradnju te su zajedničkim snagama postavili kamen temeljac, kao osnovu za buduću sustavnu nadogradnju Tommy prodajne mreže s e-punionicama.

Punionice su postavljene u sklopu projekta “Sveobuhvatna mreža koridora s brzim punjenjem u jugoistočnoj Europi“, koji je sufinanciran u okviru EU programa Connecting Europe Facility, a cilj je osigurati vrhunsku uslugu punjenja, kako za domaće korisnike električnih vozila, tako i turiste.

Trenutačno Hrvatski Telekom upravlja s više od 550 mjesta za punjenje na više od 240 lokacija u osam zemalja: Hrvatska, Češka, Crna Gora, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Rumunjska, Albanija i Poljska.

Komentirajte prvi

New Report

Close